Arno Booten stuwt zijn team met twee goals naar ruime winst: “Een 8-0 zou niet eens overdreven geweest zijn”

BERTEM – Bertem-Leefdaal liet zondag geen spaander heel van Linden en dartelde met sprekend gemak naar 5-0-winst. Met twee goals bewees flankaanvaller Arno Booten andermaal zijn waarde voor de fusieclub.

De triomf tegen Linden was voor de troepen van trainer Mario Cassimon de vijfde opeenvolgende overwinning. In die wedstrijden deed de promovendus 20 keer de netten trillen en slikte men amper vier goals.

De bloedvorm van Bertem-Leefdaal vertaalt zich in een onverhoopte vijfde plek. “Dit hadden we echt niet verwacht”, zegt de 25-jarige aanvaller Booten. “We verrasten onszelf aangenaam met deze sterke prestaties.”

“We begonnen aan het seizoen met als doel het behoud te verzekeren, nadat we vorig jaar promoveerden uit tweede provinciale. Nu we op die knappe vijfde plaats staan, gaan we die uiteraard met hand en tand verdedigen.”

Veel scherper

Met Linden stond er geen onbekende tegenstander aan de andere kant van het veld. De groene brigade van coach Luckermans maakte vorig seizoen mee de overstap vanuit tweede provinciale.

“De wedstrijd begon met weinig voetbal, al kregen we na een goede actie van Vandermarliere al in de openingsminuut een kans. Even voor het halfuur opende Reszczynski de score en nadien waren we gewoon veel scherper dan de bezoekers. Ik durf te stellen dat een 8-0-eindstand niet eens overdreven geweest zou zijn.”

“Linden speelde in 90 minuten geen enkele open kans bij elkaar, wat duidt op een enorme dominantie van ons team.”

“In de tweede helft oefenden de gasten wat steriele druk uit, maar geen ogenblik konden ze ons in verlegenheid brengen. Door de geruststellende 3-0-marge bij de rust konden wij nadien rustig op de counter spelen. Zo kwamen we er herhaaldelijk sterk uit, al lieten we heel wat kansen onbenut.”

Bron: Nieuwsblad.be

Share: