Arno Booten: “We gaan niet zweven”

Nadat Bertem-Leefdaal thuis stevig uithaalde tegen Linden zijn ze zo goed als zeker van het behoud. Meer nog, ze staan gedeeld vijfde. De blauwen staan met nog zes speeldagen te gaan op amper vier punten van een plaats in de eindronde, maar zo reikhalzend kijken ze er bij de promovendus niet naar uit aangezien alles rond plaats vijf op een zakdoek staat en sterke ploegen zoals Bierbeek en Veltem momenteel gedeeld derde staan.

Het was hun vijfde zege op rij. Flankaanvaller Arno Booten was steeds een gesel voor de Lindense verdediging en nam twee van de vijf doelpunten voor zijn rekening. “Ginds speelden we geen topmatch en waren er veel duels, we gingen er verliezen. Thuis dacht ik wel dat we sterker gingen zijn, maar dat het 5-0 zou worden, kon niemand vermoeden. Linden begon met drie verdedigers achteraan en ze speelden redelijk hoog. Op zich redelijk verbazend was gezien sommigen onder hen niet van de snelsten zijn en dat systeem dus niet konden bolwerken. Verder was het ook duidelijk dat ze hun spits Van Bladel misten. We kregen enkele kansen in de beginfase, die we misten.”

“Gelukkig maakte dat gezien de zwakte van onze tegenstander gisteren niet zoveel uit, de mogelijkheden bleven elkaar opvolgen. Mijn eerste doelpunt kwam tot stand na een flatertje van hun keeper, als hij die bal met een vaste hand pakt, moet hij die altijd hebben. Bij mijn tweede doelpunt, de 3-0, hadden ze achteraan met drie balbezit, ik kon hen die echter afsnoepen, versnellen en afmaken”, wist de vinnige Booten die al aan tien treffers zit dit seizoen.

“In de tweede helft gingen we niet enorm op zoek naar de 4-0. We hielden het achterin gesloten om de tegengoal te voorkomen. Ze kwamen drukken, maar dat hebben we goed opgevangen. Het was een collectief sterke prestatie, we konden de nul houden en wonnen iedere tweede bal”, herinnerde Booten zich levendig.

“Voor het seizoen dacht ik dat we het nog lang moeilijk gingen hebben voor het behoud en we rond de tiende plaats zouden eindigen. Dit scenario is uiteraard veel beter dan verwacht. Na deze vijftien op vijftien gaan we zeker niet beginnen zweven en mikken op de eindronde. We speelden voor het behoud en zijn daar nu quasi zeker van, we gaan nu proberen om rond die vijfde plaats te eindigen. We hebben nog zes speeldagen voor de boeg, vooral de uitmatch op huidige achtste Borght-Humbeek zal ons iets wijzer maken.”

Bron: HLN

Share: