Bertem-Leefdaal doet goede zaak in middenmoot

In het klassement deed VC Bertem-Leefdaal een goede zaak. Het klopte FC Melsbroek met 3-1 en kon door deze driepunter hen inhalen in de stand om zo op een veilige zevende plaats te staan. Niek Vandermarliere werd als flankaanvaller ingezet en dat rendeerde, hij lag met een actie aan de basis van de 2-1.

Vandermarliere begon op zijn achtste te voetballen bij Linden. Na anderhalf jaar verkaste hij naar OHL, waar hij elf jaar bleef. Het is zijn eerste seizoen bij Bertem-Leefdaal. Hij liep een kraakbeenletsel aan de knie op en miste zo de voorbereiding op het seizoen. Na een operatie kon hij pas in oktober meetrainen. Na de winterstop kreeg hij meer en meer zijn kans bij de blauwen.

“Melsbroek had zeker geen slechte ploeg. Het was een spannend kijkstuk. Ze kwamen veel druk zetten met onder andere een bal op de lat en een trap net naast. De 3-1 viel pas in de slotminuut. We zijn zo goed als gered, maar moeten in de komende matchen tegen ploegen die onder ons staan toch nog vol aan de bak. Om te beginnen zondagnamiddag op Out-Hoegaarden, ook daar jagen we de zege na”, wist de twintiger uit Kessel-Lo.

Bron: HLN

Share: