Bertem-Leefdaal wil met kwaliteitsinjectie bevestigen

Nadat ze hun eerste seizoen in eerste provinciale vriend en vijand verbaasden met een eerste stek in de eindranking en onder andere thuis kampioen Betekom overtuigend klopten, is er naar volgend seizoen flink wat werk om dit succesvolle pad verder te bewandelen. Met negen versterkingen mikken ze in een aanzienlijk sterkere reeks op een stek tussen de vijfde en de zevende.

Trainer Mario Cassimon ziet alvast een positieve evolutie. “Onze ambitie is een plaats tussen de vijfde en de zevende. In een reeks met Grimbergen, Diest, Huldenberg, Herent, Rode Hoek en Sterrebeek en Hoeilaart zal het knokken worden. Het is een toffe reeks, ik schat het niveau hoger in. We zullen er vanaf het begin moeten staan met een kern waarin meer kwaliteit schuilt en die we konden samenhouden. Enkele jaren geleden speelden we nog in derde provinciale, het is belangrijk geen stappen over te slaan”, geeft Cassimon weer.

“In elke linie zijn we sterker. Keeper Nathan Theys komt over van Lovenjoel en is van Bertem. Hij was vorig jaar onze eerste keuze als tweede keeper en wou opnieuw in eerste spelen. Flankaanvaller Brusk Er kwam over van Bierbeek. Dit groot talent krijgt bij ons meer speelgelegenheid. Flankverdediger Mathias Joosten zat even bij AA Gent en bij de OHL-beloften. Linksvoetige flankverdediger Frederik Struijlaert komt met Racing Mechelen nog in actie in de eindronde en verhoogt onze opties op die positie. Middenvelder Yorick Feyaerts heeft drie jaar Sterrebeek achter de rug en wil meer spelen. Tom Lardeaux maakt de overstap van Bekkevoort en kan op verschillende posities uit de voeten. Spits Ray Mammadbeyli van VK Linden is een vraagteken. Hij speelde bij OHL, tekende een profcontract bij Sint-Truiden en deed ervaring op bij Kampenhout en Houtem. Spits Amaury Ulens van RC Butsel was een profiel dat we nog niet hadden, hij scoorde twee keer tegen ons. Spits Alexander Marion nemen we over van Tervuren-Duisburg. Hij praatte met Diegem, maar kwam toch naar ons. Hij was één van de eersten waarmee we onderhandelden”, somt de coach op. “De club groeit rustig voort, we zitten goed. Het is een doel om de tweede ploeg naar derde provinciale te zien gaan, we blijven investeren in de jeugd.”

Bron: HLN

Share: