Brecht Heynickx, reeds 25 jaar trouw aan Bertem-Leefdaal

Afgelopen vrijdag, na de 3-1 overwinning tegen Meldert, letterlijk tussen pot en pint (het bier vloeide rijkelijk en Jean had voor heerlijke lasagne gezorgd) en in aanwezigheid van de hele ploeg hadden we het voorrecht om een aantal vragen te stellen aan Brecht Heynickx (29).

“Ik herinner me nog de tijd dat er hier enkel een gammel barakje was, de vaak kapotte douches, Vital Trappeniers en Jan De Keyzer waren volgens mij toen ook al aanwezig. Ik was amper vijf jaar toen ik startte bij Leefdaal. Aangezien ik nog te jong was, speelde ik mee met de Duiveltjes (zes-acht jaar). Op zestien jarige leeftijd werd ik voor het eerst geselecteerd voor de P4 ploeg van FC Leefdaal Vooruit, na de fusie werd dit de B-ploeg. Ik was niet altijd vaste basisspeler en speelde zo al regelmatig mee met de reserven. Sinds vijf seizoenen speel ik bij de reserven. In mijn vrije tijd speel ik ook nog liefhebbers voetbal bij Leuven MD, maar sinds de geboorte van mijn zoon Matteo (nu net één jaar) staat dit op een laag pitje. Nu we het toch over Matteo hebben, ik hoop echt dat hij wil voetballen, dan kan hij ook bij Bertem-Leefdaal spelen.”

Naast speler, is Brecht ook trainer van de reserven. “Ik ben nu bezig aan mijn derde seizoen als trainer. Vroeger, van mijn zestien tot tweeëntwintig, was ik jeugdtrainer van zowat alle ploegen tussen U6 en U15. Enkele spelers aan wie ik training gaf bij de jeugd, spelen nu ook bij de reserven. Maar ik heb geen ambities, ik ben in de eerste plaats speler. De combinatie tussen beiden is soms moeilijk: je moet je concentreren op je eigen match, maar tegelijkertijd moet je ook het overzicht behouden. Vandaar dat ik centraal achteraan speel.”

“Gelukkig wordt dit goed aanvaard in de groep. Ik sta ook tussen de groep, wat leuker is. Er heerst een goede sfeer en iedereen hangt goed aan elkaar. Bij ons is iedereen welkom om te komen voetballen, om het even welk niveau, iedereen krijgt speeltijd. We spelen voor het plezier maar zijn toch ook competitief ingesteld om  te winnen. Dit jaar hebben we een sterke ploeg en willen we toch de top vijf ambiëren. Er zijn verschillende spelers in de ploeg die de P4 ploeg graag uitdagen voor een wedstrijdje tegen ons.”

“Onze ploeg krijgt enorm veel steun en hulp van Jean Pernet. We zijn nu ook aan het genieten van zijn heerlijke lasagne. Zonder Jean zou er geen reservenploeg zijn en hiervoor zijn we hem allemaal enorm dankbaar!”

Brecht is zelf aan zijn vijfentwintigste seizoen bezig bij VC Bertem Leefdaal. “Ik doe het enorm graag en wil dan ook zo lang mogelijk blijven voetballen. Ik denk zelfs dat ik van de actieve spelers het langst onafgebroken bij de club speel. Op deze manier wil ik er graag nog eens vijfentwintig jaar bijdoen!”

Share: