Coach Cassimon houdt leider Betekom op een gelijkspel: “Wij kiezen altijd de voetballende oplossing”

BERTEM – Bertem-Leefdaal leverde een sterke prestatie af tegen Betekom en hield de leider op een 2-2-gelijkspel. Trainer Mario Cassimon had gemengde gevoelens bij de puntendeling van zijn elftal.

“Enerzijds is het natuurlijk mooi om gelijk te spelen tegen de beste ploeg uit deze reeks”, aldus de ambitieuze coach van de fusieclub. “Anderzijds hadden we voor de rust zeker een doelpunt verdiend en dan had er misschien wel een prestigieuze overwinning in gezeten. We gaan de komende weken vol aan de bak om onze tiende plaats vast te houden, want gezien onze kwaliteiten en manier van voetballen verdienen we die stek. Bijna alle spelers blijven volgend seizoen, maar we gaan ons in elke linie versterken.”

“Er zijn in deze reeks geen ploegen die elke week top zijn, waardoor iedereen van iedereen kan winnen. Wij verkiezen tegenstanders die net als wij de voetballende oplossing proberen te zoeken, maar er zijn trainers die de kaart van eentonig krachtvoetbal trekken en dat moeten we accepteren.”

Even zoeken

“In het begin van de match tegen Betekom was het zoeken voor ons. Omwille van blessures en examens moest ik hier en daar schuiven in de opstelling en het veld in Betekom is ook een stuk groter als ons terrein. Het overwicht dat we in de eerste helft hadden, uitte zich in drie uitgespeelde mogelijkheden. De eerste poging kwam van een bedrijvige Demarez, maar zijn schot miste precisie. Even later miste Resczcynski onbegrijpelijk vanop twee meter en ook Hambrouck kwam nadien niet tot scoren. De thuisploeg prikte soms tegen, maar erg dreigend was dat niet. Na de pauze kwamen we wel tot scoren door zwak terugspelen in de defensie van Betekom. De reactie van de leider liet niet lang op zich wachten, want ze schakelden meteen een versnelling hoger. Na enkele waarschuwingsschoten en een handvol goede reddingen van onze doelman Van Acker konden ze via een vrijschop scoren. Even later kwamen we zelfs op achterstand, maar gelukkig trok Resczcynski de scheve situatie in het slot nog recht.”

Bron: Nieuwsblad.be

Share: