Erzen Uka loodst team naar verdiend gelijkspel in derby: “Blij dat aanvoerder Leirs er terug bij is”

BERTEM – Centrale middenvelder Erzen Uka kroop in de rol van orkestmeester bij Bertem-Leefdaal en stuwde zijn ploeg dankzij een uitstekende tweede helft naar een 2-2 gelijkspel in Veltem.

“Er werd van bij de aftrap op een hoog niveau gevoetbald”, bespreekt Uka de puntendeling in de derby. “Beide ploegen legden verzorgd voetbal op de mat en dat leverde een aangenaam kijkstuk op voor de toeschouwers. We kregen enkele halve kansen voor de pauze, maar misten precisie bij de afwerking. Halfweg de eerste helft liepen we op een scherpe counter van Veltem en Simon Vanhentenrijk zette ons op achterstand. We speelden goed mee, dus die tegengoal zorgde voor een wrange nasmaak tijdens de rust. Na de pauze namen we meteen de bovenhand en waren we de betere van de thuisploeg. Ik werd iets voorbij het uur alleen het laantje in gestuurd en kwam oog in oog met Van De Vel te staan. Ditmaal liep het wel goed af bij de afwerking, want ik schoof de bal door de benen van de keeper in doel. Na de gelijkmaker voelden we dat er meer in zat voor ons en we duwden het gaspedaal volledig in. Dat leverde drie grote mogelijkheden op, maar een doelpunt bleef jammer genoeg uit. Eén poging strandde op de paal en bij de twee andere schoten toonde de doelman zijn kwaliteiten. Vijf minuten voor affluiten kreeg de thuisploeg een strafschop en Simon Vanhentenrijk zette die beheerst om. Tegen de gang van het spel in stonden we zo opnieuw op achterstand en restte er ons nog een tien minuten om een punt uit de brand te redden. We pompten de ene na de andere bal naar voren in de absolute slotfase in de hoop dat die wel een keer goed zou vallen. Dat gebeurde en ook voor ons ging de bal op de stip. Kempenaers bleef rustig en zette de 2-2 eindstand op het bord. Achteraf bekeken was een gelijkspel een logische uitslag, maar op basis van onze sterke tweede helft had een overwinning er in gezeten.”

Uka voelt zich duidelijk in zijn sas bij Bertem-Leefdaal en dat vertaalt zich in sterke prestaties op het veld.

“De coach heeft wat aanpassingen gedaan en sinds enkele weken speel ik terug op mijn favoriete positie Het draaide al lekker in de vorige matchen, maar ik denk dat ik nog beter kan. Daarenboven speelde onze aanvoerder Leirs zijn eerste minuten van het seizoen tegen Veltem en hij kan ons ook naar een hoger niveau stuwen.”

Bron: Nieuwsblad.be

Share: