BOKA UNITED A – VC.BERTEM-LEEFDAAL A

BOKA UNITED A
2 - 5
VC.BERTEM-LEEFDAAL A
25 februari 2018 - 15:00 Lumbeekstraat P1
Wedstrijdstatistieken
BOKA UNITED A
Ploegen
VC.BERTEM-LEEFDAAL A
2
Eindstand
5
35' Ysenbaert
81' Delvael
Scorers
2' Reszczynski
26' Reszczynski
55' Booten
82' Reszczynski
85' Uka


0
Gele kaarten
0

Olivier Van Herreweghe (Boka United) zet na dit seizoen bewust stap terug

Zondag neemt Boka United het thuis op tegen Bertem-Leefdaal. Indien de ploeg nog enig uitzicht wil behouden op de redding in eerste, moet er absoluut gewonnen worden. De thuisploeg staat alleen op de laatste plaats, de bezoekers zijn met hun negende stek een degelijke middenmoter.

Bij Boka heeft men goede herinneringen aan de heenwedstrijd. Olivier Van Herreweghe gaat terug in de tijd. “In Bertem gingen we met 1-2 winnen: dat was een hoogtepunt dit seizoen. Sindsdien hebben we echter geen enkele match meer kunnen winnen. Ik heb dat duel omwille van ziekte gemist. Op zich zijn er wel mogelijkheden om zondag iets te oogsten.”

Toch blijft de verdediger met beide voeten op de grond staan. “De kloof met Butsel bedraagt al vier punten. Meise telt zes punten meer. Er zal bovendien meer nodig zijn dat beide tegenstanders voorbijgaan. Gezien de situatie in de nationale reeksen zullen er waarschijnlijk vijf ploegen degraderen uit eerste provinciale. We moeten realistisch zijn: die kloof kunnen we niet meer dichten. Het komt er de komende tien wedstrijden voor ons op aan om gewoon ons best te doen en plezier te beleven. Misschien valt er op die manier toch nog een appel uit de boom.”

“Het heeft ons na de winterstop ook niet echt meegezeten. Blessures, schorsingen en pech hebben ervoor gezorgd dat we in enkele weken tijd weggleden naar de laatste plaats. Toch vind ik dat Boka een mooi avontuur heeft beleefd in eerste. We hebben de kans gekregen om te proeven van dit avontuur. Nooit eerder speelde Boka op dit niveau. Ik ben met de club gepromoveerd van derde naar eerste provinciale.”

Wat brengt de toekomst voor de 31-jarige Olivier Van Herreweghe? “Op het einde van dit seizoen stop ik met voetballen op dit niveau. Ik blijf wel bij de club aangesloten, maar wil ik nog bij de zondagreserven voetballen. Eens depanneren kan misschien nog eens gebeuren, maar het is niet de bedoeling dat ik nog weken na elkaar met de eerste ploeg aantreed. Mijn beslissing is goed overwogen. Op mijn leeftijd had ik zeker nog enkele jaren kunnen meedraaien. Ik ben een zelfstandig loodgieter en heb een drukke baan. Daarnaast heb ik nog een gezin met drie kinderen.”

Bron: HLN – 23/02/2018

 

Boka United – Bertem-Leefdaal 2-5

Boka United begon ongeconcentreerd aan de partij. Reszczynski mocht al na twee minuten de score openen. Veel tijd om zich te herpakken kreeg de thuisploeg niet, want nauwelijks twintig minuten later prikte diezelfde Reszczynski de 0-2 tegen de touwen. Even kreeg Boka weer hoop, toen Ysenbaert de aansluitingstreffer kon aantekenen.

Met nieuwe moed kwamen de thuisspelers uit de kleedkamer, maar die hoop werd snel aan diggelen geslagen. Booten bracht de marge voor Bertem-Leefdaal opnieuw op twee doelpunten. De thuisploeg probeerde wel de bakens te verzetten, maar Reszczynski scoorde tien minuten voor tijd een derde keer. De treffers van Delvael (2-4) en Uka (2-5) waren enkel nog goed voor de statistieken.

Bron: HLN – 26/02/2018