FC.MELSBROEK A – VC.BERTEM-LEEFDAAL A

FC.MELSBROEK A
1 - 0
VC.BERTEM-LEEFDAAL A
22 oktober 2017 - 15:00 De Wylder P1
Wedstrijdstatistieken
FC.MELSBROEK A
Ploegen
VC.BERTEM-LEEFDAAL A
1
Eindstand
0
61' Verbrugge
Scorers


0
Gele kaarten
0

Gino Schepens en FC Melsbroek ongeslagen, maar nog niet gewonnen

FC Melsbroek wacht steeds op die eerste thuiszege. Zondag krijgt het met de komst van Bertem-Leefdaal opnieuw een kans om de ban te breken.

“Sinds we naar ons nieuwe terrein verhuisden, speelden we er in elke competitiematch gelijk”, weet coach Gino Schepens. Nog niet gewonnen, maar ook nog ongeslagen. Bovendien wonnen we onze twee bekermatchen wel met ruime cijfers. We moeten geen onnodige druk leggen. Op verplaatsing pakken we wel driepunters en die zorgen er mede voor dat we vooraan meedraaien. Bertem heeft met hun snelle spits het ideale counterwapen. Een beetje als Linden vorig weekend. Onze taak bestaat erin om voetballend de zaak te ontwrichten en dat lukt ons telkenmale. Momenteel missen we niet alleen de geschorste Romain Gerard, maar ook Iglesias (op reis) en Jasper Michielsen (mogelijk out tot december). Niettemin beschik ik over een kern van 22 evenwaardige spelers en daar heb ik dan ook alle vertrouwen in.”

Bron: HLN – 21/10/2017

 

Melsbroek – Bertem Leefdaal 1-0

Bertem Leefdaal was zonder enige aanvalsintenties naar Melsbroek afgezakt. In een gesloten partij lag alle initiatief bij de thuisploeg maar die kreeg ondanks voortdurend overwicht amper doelkansen bij elkaar. Voor rust raakte Verhas wel de paal en ging een bal van Ghys nipt over. Op slag van rusten was de beste kans opnieuw voor Ghys die overhaast besloot. In de tweede helft werd het nog erger tot net na het uur Verbrugge met een splijtende actie een paar bezoekende verdedigers in de wind zette en overhoeks het enige doelpunt van de partij binnentrapte. In de slotminuten kregen de bezoekers dan hun enige doelkans die door Melsbroek doelman Auspert met enige moeite werd gepakt.

Bron: HLN – 23/10/2017

 

Dries Verbrugge knalt alle frustraties weg: “Gebrand op die eerste thuisoverwinning”

MELSBROEK / STEENOKKERZEEL – Melsbroek heeft zijn eerste thuiszege beet. Na vier opeenvolgende gelijke spelen won het van Bertem-Leefdaal. Met het enige doelpunt van de middag knalde aanvaller Dries Verbrugge meteen alle frustraties bij de thuisploeg in één klap weg.

“Er hoeft geen tekening bij dat we er al een hele tijd op gebrand waren om voor eigen aanhang eens de drie punten te veroveren”, zegt de 20-jarige Verbrugge. “Toch liep het zondag niet van een leien dakje. Want tegen een stugge ploeg spelen, is helemaal niet zo evident. De bezoekers zetten een stevig blok neer zodat we voortdurend op zoek moesten naar het gepaste gaatje. We kregen enkele goede mogelijkheden in de eerste helft, maar naarmate dat eerste doelpunt uitblijft, wordt het steeds moeilijker.”

“Op het middenveld ontbrak Michielsen door een blessure. Zijn plaats wordt ingenomen door Depicker en die heeft zijn streng getrokken. Na de herneming maakte ik dan de winning goal. Mijn eerste doelpunt van het seizoen nadat ik in de afgelopen jaargang tijdens mijn eerste jaar bij Melsbroek er tien tegen de touwen joeg. Maar deze goal zal ik allicht toch niet snel vergeten.”

“Er is dit seizoen ook meer evenwicht in het elftal gekomen zodat we over een solide basis beschikken”, vertelt Dries Verbrugge.

“Maar in het slot was het toch nog even bibberen geblazen gezien onze krappe voorsprong. De bezoekers prikten nog wel tegen, maar gelukkig hield iedereen bij ons dit keer het hoofd koel. Dat de kop eraf is, is een hele opluchting voor de spelers en het bestuur.”

Bron: Nieuwsblad.be – 24/10/2017

 

Dries Verbrugge (Melsbroek): “Blij met eerste thuiszege”

Dries Verbrugge scoorde zondag de enige goal in de match tegen Bertem Leefdaal. Daarmee nekte hij z’n ex-ploeg.

“Ik woon in Bertem en speelde er tot mijn vijftiende. Daarna trok ik naar KVW Zaventem en vervolgens belandde ik bij Melsbroek. Bijna stond ik niet eens aan de aftrap. Tijdens de opwarming blesseerde Desserano zich en viel ik nog voor de aftrap in. Bertem speelde stug en gesloten. Geen kritiek op hun spel, ze voetbalden erg gedisciplineerd en hadden het er goed moeilijk mee. Voor rust kopte Verhas op de lat en werd een bal van Ghys met enige moeite over getikt. Uiteindelijk werd het dan via mezelf na een individuele actie rond het uur 1-0. Toen kwam Bertem wel en kregen wij plots de ruimte op counter. Dat gebeurde niet efficiënt en wij lieten een paar keer de bevrijdende 2-0 liggen. Het bleef 1-0 maar voor de eerste keer hebben wij de nul gehouden en in de slotminuten geen tegendoelpunt weggegeven. Die verdienste heeft ons uiteindelijk naar onze eerste thuiszege geleid.”

Bron: HLN – 24/10/217