HO.BIERBEEK A – VC.BERTEM-LEEFDAAL A

HO.BIERBEEK A
3 - 3
VC.BERTEM-LEEFDAAL A
10 februari 2018 - 20:00 Wijnenberg P1
Wedstrijdstatistieken
HO.BIERBEEK A
Ploegen
VC.BERTEM-LEEFDAAL A
3
Eindstand
3
13' Bache
40' De Schaut
89' Bache
Scorers
26' Uka
38' Reszczynski
68' Reszczynski


2
Gele kaarten
1

Kamal Boujemaoui (KHO Bierbeek): “Wij hebben de sleutel in handen”

KHO Bierbeek kan vanaf nu vol zijn pijlen op de competitie richten en dat zal ook nodig zijn om de achterstand op Betekom en Liedekerke goed te maken. Dit weekend moet middenmoter Bertem-Leefdaal het kind van de rekening worden.

Op papier is het verschil vrij duidelijk, maar dat wil niet zeggen dat de gasten van trainer Michiels een makkelijke avond tegemoet gaan. “Klopt, al was het maar omdat het één van die typische streekderby’s is”, beseft Kamal Boujemaoui. “Ginder zijn we ook heel moeizaam met 0-1 gaan winnen. Maar in deze reeks is geen enkele wedstrijd makkelijk. Ik merk wel dat we vaak zelf de sleutel in handen hebben en dat zal morgenavond wellicht niet anders zijn. Ach, we gaan er de komende maanden nog vol voor gaan en dan zien we wel waar ons dat brengt in de eindafrekening. Ik hoop toch minstens op een plekje in de top drie en wat dat betreft liggen we nog steeds op schema.”

Persoonlijk maakt Boujemaoui niet zijn beste periode mee in het Bierbeekse shirt, al kweet hij zich vorig weekend wel perfect van zijn taak als gelegenheidsspits. “Ik was wel tevreden ja, omdat ik nog eens mocht starten en uiteindelijk ook een doelpuntje wist mee te pikken”, pikt de Brusselaar in. “Het was zo’n beetje een test met mij diep in de spits en Bache dan in steun op de tien. Ik denk wel dat het een geslaagd experiment was. Nu, Bache maakt sowieso een ongelooflijk seizoen mee en scoort bijna met de ogen dicht. Hij is uiteraard onze spits nummer één, al genoot hij tegen Betekom wel iets meer vrijheid als aanvallende middenvelder. Ik ben ook een heel ander type natuurlijk, iemand die vooral de bal in de voet vraagt en niet zozeer de diepte gaat opzoeken. Ik kan ook op alle andere offensieve posities uit de voeten, alleen geeft de trainer momenteel de voorkeur aan andere jongens. Uiteraard is dat frustrerend, maar ik blijf gewoon hard werken en probeer mijn best te doen als ik het veld op kom.”

“Of ik ga bijtekenen in Bierbeek? Tja, mijn situatie is niet top, dan is het denk ik logisch dat ik met andere clubs praat. De kans is dus groot dat ik andere oorden zal opzoeken. Maar ik kan niets slecht zeggen over deze club, ze kunnen er ook niets aan doen dat ik weinig aan spelen toekom.”

Bron: HLN – 09/02/2018

 

KHO Bierbeek – Bertem-Leefdaal 3-3

KHO Bierbeek en Bertem-Leefdaal maakten er een geanimeerde derby van met veel doelpunten, al was dat dan voornamelijk een gevolg van niet al te scherp verdedigen langs beide kanten. De bezoekers namen de beste start, met Uka die van dichtbij op doelman Neroli en de paal besloot en Reszczynski die naast trapte. Maar het was Bierbeek dat op voorsprong kwam, nadat Bache foutief gestopt werd in de zestien en hijzelf de penalty omzette. Bertem-Leefdaal liet zich echter niet uit zijn lood slaan, met Reszczynski in een glansrol. Eerst bood hij Uka de gelijkmaker op een schoteltje aan, om zich nadien van zijn bewakers te ontdoen en de 1-2 aan te tekenen. Toch stonden de bordjes enkele minuten later weer in evenwicht. Met een frivool hakje zorgde De Schaut voor de 2-2. Nadat Bierbeek enkele goede kansen de nek had omgewrongen, zette Reszczynski zijn team op vrijschop terug op winst. Maar dat was buiten Bache gerekend, die met een harde knal nog een puntje uit de brand sleepte.

Bron: HLN – 12/02/2018