HO.VELTEM A – VC.BERTEM-LEEFDAAL A

HO.VELTEM A
1 - 3
VC.BERTEM-LEEFDAAL A
28 oktober 2018 - 15:00 Ivo Van Damme P1
Wedstrijdstatistieken
HO.VELTEM A
Ploegen
VC.BERTEM-LEEFDAAL A
1
Eindstand
3
56' Williams
Scorers
33' Er
77' Reszczynski
89' Er


2
Gele kaarten
1

Kevin Clauws (HO Veltem): “Het seizoen is nog lang”

HO Veltem speelt zondagnamiddag gastheer voor streekgenoot Bertem-Leefdaal. Kevin Clauws erkent het belang van die match, aangezien het vorige week een tik kreeg in de stand.

“Twee weken geleden wonnen we voor het eerst en afgelopen weekend konden we die lijn niet doortrekken in Melsbroek. Heel jammer was dat, vooral omdat het een zespuntenmatch was. Door de nederlaag in Melsbroek staan we nu wel zes punten achter de concurrentie en dat is veel. Anderzijds heeft de ploeg er wel nog het volste vertrouwen in. Het seizoen is nog heel lang en we blijven elke match op een positieve manier aanvatten. Ook dit weekend weer tegen Bertem-Leefdaal. We spelen voor eigen volk op ons synthetisch veld. Daar kunnen we onze voetballende kwaliteiten uitspelen en dat zal Bertem ook wel doen. Een match om naar uit te kijken, dus. Zelf ben ik tevreden met mijn kansen tot dusver. Ik probeer mijn best te doen en uit te voeren wat van mij verwacht wordt. De uitslagen vallen tot dusver wat tegen, maar ik ben wel in een leuke groep terechtgekomen. De punten gaan wel volgen, daar ben ik zeker van.”

Bron: HLN – 27/10/2018

 

Veltem – Bertem-Leefdaal 1-3

De eerste mogelijkheid was voor Bertem, maar Marion kopte naast. Veltem was het vaakst aan de bal zonder echt grote kansen. Op het halfuur haalde Er van ver uit en hij verschalkte doelman Wiers in de korte hoek: 0-1. Na de pauze begon Bertem wel vinniger, maar na tien minuten werd een fout op Wouters gemaakt in de zestien, Williams bracht Veltem weer op gelijke hoogte. De match ging nu goed op en af, maar dom balverlies op het middenveld zorgde ervoor dat Booten op de kruising schoot, maar in de herneming was Reszczynski goed gevolgd om de 1-2 te scoren. Veltem moest nu alles proberen en nam risico’s, maar op de tegenaanval profiteerde Er en met zijn tweede van de namiddag schonk hij Bertem-Leefdaal de drie punten.

Bron: HLN – 29/10/2018

 

Chris Vanhentenrijk (HO Veltem): “Gelijkspel juistere weergave”

Ook in de derby tegen Bertem-Leefdaal trok Veltem aan het korste eind. Het verloor zo voor de achtste keer in negen wedstrijden. Trainer Chris Vanhentenrijk erkent dat de situatie zorgwekkend is, maar blijft strijdvaardig.

“Ik vond ons tegen Bertem-Leefdaal één van onze betere wedstrijden spelen. Maar daar schieten we alweer niets mee op. Al vond ik wel dat een gelijkspel een juistere weergave was geweest. Er waren op zich weinig kansen langs beide kanten. Voetballend waren wij zeker niet de mindere. Maar wie meer scoort, wint een wedstrijd nu eenmaal.”

Sterrebeek wist een puntje te pakken waardoor Veltem nu weer gedeeld laatste staat. “Heel frustrerend, maar het is vooral de kloof naar de derde laatste die schrikwekkend begint te worden. Dat zijn zes punten. Toch blijven we erin geloven, we hebben nog twee derde van de competitie te gaan. Maar dan zullen de punten wel moeten volgen om de aansluiting te maken.”

Bron: HLN – 30/10/2018