HO.VELTEM A – VC.BERTEM-LEEFDAAL A

HO.VELTEM A
2 - 2
VC.BERTEM-LEEFDAAL A
26 november 2017 - 15:00 Overstraat P1
Wedstrijdstatistieken
HO.VELTEM A
Ploegen
VC.BERTEM-LEEFDAAL A
2
Eindstand
2
24' Vanhentenrijk
85' Vanhentenrijk
Scorers
65' Uka
89' Kempenaers


2
Gele kaarten
1

“Op dit niveau blijven presteren”

Zondagnamiddag speelt HO Veltem gastheer voor Bertem-Leefdaal. Jannes Van Remoortel en maats willen na de uitschuiver in Linden opnieuw met een driepunter aanknopen.

“Het verlies op Linden is toch wel hard aangekomen, zeker omdat we in een heel goede periode zaten met twaalf op twaalf en voetballend alles heel vlot liep. Al wisten we op voorhand dat een verplaatsing naar Linden moeilijk zou zijn, voor eender welke ploeg is dat wel het geval”, klinkt het bij Jannes Van Remoortel.

“We zijn dus wel met de kopjes naar beneden van het veld gegaan, maar na een halfuur was iedereen weer hoopvol en vooral realistisch. We weten ook dat we geen dertig matchen gaan winnen op een seizoen. Er is gewoon een einde gekomen aan onze winnende reeks en dat moeten we een plaats geven, zo simpel is het. Jammer van deze uitschuiver maar er is zeker geen man overboord. Op training moeten we weer alles geven en dan zal het in de match zelf ook wel lukken. We zijn heel goed bezig, dat zal niet veranderen na afgelopen weekend”, klinkt Van Remoortel gemotiveerd.

“Bertem-Leefdaal is een ploeg die ons beter moet liggen. Linden zette een goed blok neer en stond fysiek op scherp. Bertem-Leefdaal is net als ons een voetballende ploeg. Ik verwacht dan ook een open pot voetbal waarin de ploeg die zorgvuldig en gezond agressief is, de drie punten zal pakken.”

Winstplaats

“Een driepunter zou de stand overigens weer helemaal overhoop kunnen halen. We zijn nu met vier ploegen binnen vier punten. Eén uitschuiver vanboven levert gegarandeerd een winstplaats op voor een andere ploeg. Hopelijk kunnen wij na komend weekend weer de ploeg zijn die plaatsjes wint.”

Zelf is de nog altijd maar 19-jarige Van Remoortel niet meer weg te denken uit de basiself van coach Vanhentenrijk: “Voorlopig heb ik alle matchen gespeeld en daar ben ik heel erg blij mee. Eén keer werd is twintig minuten voor tijd gewisseld maar toen stond het al 5-0 voor ons. Op dit elan wil nog lang verder gaan. Dan moet ik wel op niveau blijven presteren, dat is mijn objectief. Om op die manier de ploeg te helpen om resultaten neer te zetten.”

Bron: HLN – 24/11/2017

 

HO Veltem en Thomas Lauwens ontvangen buur Bertem-Leefdaal: “Speciale match voor mij”

Het vizier van Thomas Lauwens staat dezer dagen haarscherp afgesteld, getuige daarvan zijn tien goals in twaalf matchen. Met zijn killersinstinct wil hij Veltem morgen voorbij zijn ex-club Bertem-Leefdaal schieten.

“Ik verdedigde gedurende vier seizoenen de kleuren van Bertem”, zegt Lauwens (25). “Het is bijgevolg een speciale wedstrijd voor mij. Van de huidige selectie ken ik nog enkele spelers, zoals Mortier, Leirs, Buttiens en trainer Mario Cassimon. Ze hebben een jeugdig team met veel enthousiasme en dat maakt ze gevaarlijk. Ze zullen er alles aan doen om ons punten afhandig te maken, dus het is zaak om meteen goed in de match te zitten. Volgens mij wordt het cruciaal om geconcentreerd aan de aftrap te verschijnen en snel op voorsprong te komen. Ze verliezen nooit met meer dan één doelpunt verschil. We verwachten ons aan een beklijvend duel met spanning tot in de laatste minuut. Wij gaan zoals altijd uit van onze eigen sterkte en kwaliteiten en kijken zo weinig mogelijk naar de tegenstander. De 2-1-nederlaag in Linden vorige week was een ontgoocheling, maar de spelersgroep is volwassen genoeg om zich daar snel over te zetten en zich te focussen op de volgende opdracht.”

Veltem staat momenteel op de derde plaats, maar heeft leider Liedekerke in het vizier. “Het lijkt erop dat iedereen van iedereen kan winnen in deze reeks. Voorspellingen maken heeft geen enkele zin. Consistentie wordt de doorslaggevende factor doorheen deze competitie, denk ik. Dat maakt dat er geen simpele wedstrijden zijn en dat je er als ploeg week na week moet staan. Elke mindere prestatie wordt meteen genadeloos afgestraft met puntenverlies.”

Geen titelfavoriet

“We bekijken het voorlopig nog match per match en beschouwen onszelf niet als titelkandidaat. Een plaatsje bij de eerste vijf zou heel mooi zijn en dat is dan ook onze ambitie voor dit seizoen. Alles daarboven is mooi meegenomen en zal als een bonus aanvoelen voor de club. Voor mij is Betekom de grootste kanshebber om dit kampioenschap naar zich toe te trekken. In mijn ogen hebben ze de sterkste selectie uit deze reeks en wordt het bijzonder moeilijk om hen van de titel te houden.”

In de topschuttersstand moet Lauwens enkel Bache van Bierbeek voor zich dulden. “Dit seizoen spelen we iets aanvallender, waardoor ik meer in kansrijke posities kom en dus meer kan scoren. Ik ben eigenlijk echt niet bezig met dat aantal, maar hoe meer, hoe beter in elk geval, zowel voor mij als voor de ploeg.”

Bron: Nieuwsblad.be – 25/11/2017

 

Bertem-Leefdaal pakt punt in slotminuut

In een kansenrijke match sleepte Bertem-Leefdaal in de slotminuut een punt uit de brand na een discutabele penalty: 2-2.

De match begon evenwichtig zonder echte kansen. Bij de eerste kans was het meteen raak: Imberechts legde af naar Simon Vanhentenrijk en die schoof de 1-0 in de hoek. Thomas Lauwens had nog een kopkans, maar die was te zwak om doelman Van Acker te verrassen.

Na de pauze belandde een voorzet van Bruylandt al snel op de deklat. Even later een scherpe dribbel van Booten maar zijn trap ging tegen de binnenkant van de paal achter doelman Van De Vel in corner. Halverwege de tweede helft strafte Uka balverlies centraal af door de 1-1 door de benen van Van De Vel te plaatsen. Van Acker moest een erg knappe save doen op een poging van Simon Vanhentenrijk. Vijf minuten voor tijd werd Thomas Lauwens gehaakt in de zestien, Simon Vanhentenrijk zette de elfmeter om: 2-1. In de extra tijd ging Reszczynski op Van De Vel af, die leek de bal zuiver weg te duwen maar de ref floot toch: Kempenaers faalde niet: 2-2. Ei zo na werd het nog 3-2 maar doelman Van Acker pakte uit met een supersave op een kopbal van dichtbij van Thomas Lauwens.

Bron: HLN – 27/11/2017

 

Jasper Imberechts (HO Veltem): “Doelman Van De Vel speelde de bal”

“Er werd heel goed gevoetbald voor de pauze”, zegt Imberechts over het gelijkspel tegen Bertem-Leefdaal. “Wij kwamen verdiend op voorsprong via Simon Vanhentenrijk en hoopten op een sterk vervolg na de rust. In de tweede helft kwamen we minder voor de dag en balverlies op het middenveld leidde de gelijkmaker in. In een chaotische slotfase kregen beide ploegen een strafschop en de twee penalty’ s werden vakkundig omgezet. Volgens mij was de strafschop voor Bertem-Leefdaal wel onterecht, aangezien onze doelman Van De Vel duidelijk de bal speelde. Na de 2-2 kreeg Thomas Lauwens nog een kleine kans met het hoofd, maar scoren lukte niet meer.”

Bron: Nieuwsblad.be – 28/11/2017

 

Chris Vanhentenrijk (HO Veltem): “Volgende week een nieuwe kans”

HO Veltem moest in de absolute slotfase vrede nemen met een punt tegen Bertem-Leefdaal na een discutabele penalty. Trainer Chris Vanhentenrijk vond het jammer dat zo’n fase moest beslissen over winst of verlies na een voor het overige genietbare pot voetbal.

“In de eerste helft was het vrij gesloten met weinig kansen. Wij scoorden eigenlijk bij onze eerste kans. Na de pauze was het wel even anders, toen stapelden de kansen zich langs beide kanten op. Zij hadden een goede kans op de 1-2 maar wij waren er ook een paar keer dichtbij. We leken op weg naar de zege, maar kregen een in mijn ogen onterechte penalty tegen. Bovendien raakte onze doelman in die fase ook nog geblesseerd. Globaal gezien vond ik dan ook dat wij hadden moeten winnen. Dat is nu niet zo en we pakken daardoor één op zes. We moeten Liedekerke en Betekom nu wat laten gaan, maar er is nog geen man overboord. Volgende week krijgen we weer een nieuwe kans en kan de stand er weer helemaal anders uitzien.”

Bron: HLN – 28/11/2017