KAC.BETEKOM A – VC.BERTEM-LEEFDAAL A

KAC.BETEKOM A
2 - 2
VC.BERTEM-LEEFDAAL A
20 januari 2018 - 20:00 Grote Baan P1
Wedstrijdstatistieken
KAC.BETEKOM A
Ploegen
VC.BERTEM-LEEFDAAL A
2
Eindstand
2
70' Fariat
89' Fariat
Scorers
60' Reszczynski
90' Reszczynski


1
Gele kaarten
0

Jef Boogaerts (KAC Betekom) wil wat rechtzetten: “Onze thuisreputatie in ere houden”

Na de 1-0-nederlaag op Linden wil leider Betekom voor eigen volk iets rechtzetten. Dat zal dan moeten gebeuren tegen Bertem-Leefdaal, die andere ploeg die Betekom tot dusver al kon kloppen in deze competitie.

“Met Bertem-Leefdaal treffen we de ploeg die ons als enige kon kloppen in de heenronde. We zijn dus zeker op onze hoede”, opent Boogaerts. “We verloren er met zware 3-0-cijfers en dat was terecht. We hebben er toen de nodige lessen uit getrokken en sindsdien is het zoals geweten enkel maar in positieve lijn gegaan. Tot afgelopen weekend op Linden. Daar was het verre van slecht, maar sprongen we niet goed om met de kansen voor de pauze. En zoals zo vaak in het voetbal, betaal je dat later cash. Aan die eerste helft in Linden kunnen we ons zeker optrekken.”

“Waar we ons ook aan kunnen optrekken, is onze thuisreputatie. Buiten een gelijkspel tegen Linden in het begin, wonnen we voor eigen volk alles. Straffe cijfers die we ook in 2018 willen herhalen. Ons kunstgrasveld is zeker in ons voordeel. Het was even wennen in het begin, maar we hebben de nodige spelers om dat goed te benutten. Dat zag je ook op Linden vorig weekend. Dat was, op een zwaar en moeilijk te bespelen veld, minder ons ding. Maar met onze kwaliteiten zouden we dat ook moeten kunnen. Ook voor die match in Linden willen we dus revanche nemen. We willen zeker niet met een nul of één op zes aan de terugronde beginnen. Dat moet een drie op zes worden. Om op die manier de draad van voor de winterstop weer op te pakken. Het belangrijkste is dat we ondanks die nederlaag nog altijd eerste staan. Al smaakt het net eens zo zuur dat we niet konden profiteren van het puntenverlies van eerste achtervolger Liedekerke. We staan waar we nu staan en daar willen we nog heel lang blijven kamperen.”

De tegenstanders in de resterende thuismatchen doen alvast het beste verhopen. “Ik wist eerlijk gezegd niet dat we de overige ploegen uit de top vijf nog allemaal thuis zullen bekampen. Afgelopen training zeiden we nog tegen elkaar dat als we alle thuismatchen zouden winnen, we er dichtbij gaan zijn. Nu ik dat nieuwtje hoor, nog eens te meer.”

Bron: HLN – 19/01/2018

 

Betekom geeft zege in slot uit handen

KAC Betekom leek een scheve situatie helemaal recht te zetten maar in de slotminuut scoorde Bertem alsnog de gelijkmaker.

De eerste kans was voor Reszczynski maar die schoot over. Wat later lieten ook Hambrouck en Demarez de kans liggen om de score te openen. De leider had geen echt uitgespeelde kansen en mocht blij zijn met een brilscore aan de rust. Na de pauze speelde Alaerts te kort terug op doelman De Jonge, Reszczynski zat er goed tussen en profiteerde optimaal: 0-1. Betekom moest nu komen en Fariat lukte de gelijkmaker op aangeven van De Winter. De thuisploeg voerde de forcing op, Bertem-Leefdaal moest nu achteruit. Kansen waren er maar zowel Nijs als Aykac misten elk tot twee keer toe de kans op een Betekomse voorsprong. Toch leek Betekom de drie punten opnieuw thuis te houden toen opnieuw Fariat er in de voorlaatste minuut na een knappe aanval 2-1 van maakte. Toch was het nog niet gedaan. In de allerlaatste minuut zetten de bezoekers nog een counter op, Uka stuurde Reszczynski diep en die verschalkte doelman De Jonge: 2-2.

Bron: HLN – 22/01/2018

 

Jempi Custers (KAC Betekom): “Goed gevoel ondanks twee verliespunten”

BETEKOM / BEGIJNENDIJK – Ondanks de 2-2 die Bertem-Leefdaal in de slotminuut afdwong, blijft Betekom op de troon zitten. Met 1 op 6 is de balans na Nieuwjaar pover. De afwezigheid van verdedigers Michael Thys en Joris Luyten werd fel aangevoeld.

“We oogstten tegen Linden en Bertem-Leefdaal – geen topploegen – slechts 4 op 12”, rekent trainer Jempi Custers na.

“Dat zijn dus acht verliespunten tegen ploegen uit de middenmoot. Laat ons dit niet dramatiseren. Het seizoen is nog lang en pas met nog vijf matchen voor de boeg krijgen we meer duidelijkheid en bekijken we wat mogelijk is”, aldus Jempi Custers.

“Druk is momenteel niet nodig. Ik vind het goed dat de spelers bepaalde dingen in de wedstrijd durven doen. Hieruit leren ze.”

“In onze eerste helft liep het niet zo goed en hadden we door Bertemse goede kansen in het krijt kunnen staan. Dan slikten we toch een goal toen Jelle Aaerts terugspeelde op de keeper en de Bertemse spits hier tussen glipte. In dat laatste halfuur brachten we goed voetbal aan een hoog tempo.”

“De manier waarop we voetbalden is belangrijk. Als ik een minpunt moet aanhalen, dan is het dat we te veel kansen nodig hebben om te scoren. In die stormloop creëerden we er een tiental met nog een knal van Jorn De Winter tegen de paal. Zonder pech hadden we de match beslist met 3-1 of 4-1. Dat we zoveel kansen creëren, betekent dat ons voetbal goed is. De voorbereiding op het tweede doelpunt van Isam Fariat was uit het boekje. Een draw en dus twee verliespunten, maar al bij al houd ik er een goed gevoel aan over.”

Bron: Nieuwsblad.be – 23/01/2018

 

Issam Fariat speelt met KAC Betekom in extremis gelijk: “Gefocust blijven tot allerlaatste seconde”

KAC Betekom moest in extremis genoegen nemen met een gelijkspel tegen Bertem-Leefdaal. Het start het nieuwe jaar zo met één op zes, te weinig erkent ook tweevoudig doelpuntenmaker Issam Fariat.

“Als je één minuut voor affluiten de 2-1 maakt, mag je het niet meer uit handen geven”, opent Fariat. “Dit gelijkspel smaakt dan ook heel zuur. We kwamen op achterstand door een fout in de verdediging. Dat kan natuurlijk altijd gebeuren, als je zoals wij altijd probeert te voetballen. Geen enkele ploeg heeft een passing van 100%. Jammer voor ons wordt dat foutje op dit niveau meteen afgestraft. We gingen wel goed om met die achterstand want we creëerden kansen en lieten de bal van voet tot voet gaan. We scoren dan twee keer uit die kansen, maar dat hadden er eigenlijk meer moeten zijn. Zo troffen we nog de paal met Jorn De Winter.”

Niet op volle sterkte

“Toen ik de 2-1 maakte, dacht ik dat we het moeilijkste gedaan hadden, maar dat bleek niet het geval. We stonden misschien niet op volle sterkte door de blessures en schorsingen van enkele ervaren spelers, maar dat mag geen groot excuus zijn. Hun vervangers hebben dat goed gedaan. We moeten hier als ploeg uit leren en de komende matchen gefocust blijven tot de allerlaatste seconde. Al is het beter dat zo’n zaken nu gebeuren dan wanneer het echt om de knikkers gaat.”

Feit is wel dat Betekom het nieuwe jaar met een (te) magere één op zes start, een kopie van de heenronde. Gelukkig voor

Nieuwe reeks

Betekom begon ook eerste achtervolger Liedekerke met één op zes, waardoor de eerste plaats nog niet in gevaar is. “We waren het niet meer gewoon om punten te laten liggen, maar nu overkomt het ons twee weken na elkaar. Dat is jammer, maar we weten ook dat we niet alle matchen kunnen winnen. Nu zal het vooral zaak zijn om weer snel een reeksje neer te zetten zoals voor de winterstop. Ook toen begonnen we na onze match tegen Bertem-Leefdaal aan een sterke reeks. Ik teken meteen voor een herhaling van dat scenario.”

Bron: HLN – 23/01/2018