KFC.DIEST – VC.BERTEM-LEEFDAAL A

KFC.DIEST
1 - 2
VC.BERTEM-LEEFDAAL A
22 september 2018 - 19:30 Warandestadion P1
Wedstrijdstatistieken
KFC.DIEST
Ploegen
VC.BERTEM-LEEFDAAL A
1
Eindstand
2
10' Taqi
Scorers
54' Er
81' Feyaerts


2
Gele kaarten
2

Carlo Lavigne (FC Diest): “We moeten 90 goede minuten voetballen”

Met 7 op 9 heeft het team van Carlo Lavigne zijn start niet gemist. Alleen in de openingsmatch bij Rode-De Hoek liet het twee punten liggen. Wel is Rode de ploeg die nadien ook 6 op 6 pakte en tien keer scoorde in twee matchen.

“En zeggen dat we daar de beste van onze drie matchen speelden”, aldus de trainer. “We verdienden er volle winst, maar konden geen enkele van wel acht mooie kansen benutten en scoorden twee keer uit stilstaande fasen. Positief was dat we daar 90 minuten lang goed voetbal brachten. Nadien bleek dat we met onze vernieuwde kern nog in de opbouwfase zitten. We lieten al vijf keer tegenscoren door foutjes van onszelf. Dat moet er nog uit.”

“Vooral moeten we zoals in Rode 90 goede minuten voetballen, en niet 40 zoals tegen Herent of 70 zoals in Borght. Onze inzet, maar vooral ook concentratie moeten we constant weten aan te houden. Dat moet helemaal in orde zijn. We willen er alles aan doen om voor onze talrijke eigen fans goed voetbal te spelen. Eenvoudig wordt dat tegen Bertem-Leefdaal niet. Zij zijn een hechte vriendengroep, een stevig blok met een prima keeper en kwieke aanvallers. Zij slikten nog maar drie goals, wij al vijf.”

“Laten we ze niet onderschatten. Komt daarbij dat we het een tijdje zonder Kenneth Stiers en Dylan Carton moeten doen, twee belangrijke centrale middenvelders. Niet dat ze onvervangbaar zijn, maar we moeten wel enkele positiewissels uitvoeren om dat sterke Bertemse blok uiteen te krijgen. We moeten proberen het spel er bij Bertem uit te halen.”

Bron: Nieuwsblad.be – 21/09/2018

 

Brandon Wanyberg (KFC Diest): “Negentig minuten lang presteren”

KFC Diest ontvangt vanavond VC Bertem-Leefdaal, dat met vier op negen aan de competitie begonnen is. Moeilijk in te schatten dus hoe de verhoudingen liggen.

“Alle tegenstanders komen naar Diest met het idee dat ze niks te verliezen hebben”, beseft aanwinst Brandon Wanyberg. “Gaat Bertem-Leefdaal met open vizier komen spelen, of gaan ze een defensief blok neerzetten? We weten in elk geval dat ze twee snelle, vinnige flankspelers hebben. En een grote, sterke spits die het doel weet staan. Dat gevaar zullen we dus moeten proberen te neutraliseren. Met Stiers en Carton is onze centrale as nu wel geblesseerd uitgevallen, maar er zit genoeg kwaliteit in de kern om dat op te vangen.”

“In onze eerste thuismatch tegen FC Herent hebben we een sterke eerste helft gespeeld”, weet Wanyberg nog.

“Na de rust zijn we toen echter weggezakt. Het is nu aan ons om te tonen dat we hetzelfde niveau ook negentig minuten lang kunnen volhouden. Met zeven op negen hebben we tot nu toe al een mooi parcours afgelegd. Dat gaan we nu voor eigen publiek zien door te trekken.”

Bron: HLN – 22/09/2018

 

KFC Diest – Bertem-Leefdaal 1-2

Diest startte goed en kwam ook al vroeg op voorsprong na een knappe, individuele actie van Taqi. In plaats van door te duwen, liet het Warandeteam Bertem-Leefdaal echter terug in de match komen. De bezoekers kregen een paar kansen en zagen nog een strafschop afgevlagd wegens buitenspel. Toen een vrije trap van Er een beetje verrassend binnenwaaide, stonden de bordjes weer gelijk. Aan de overkant was doelman Van Acker nog wel eens attent op een poging van Commers, maar de bezoekers voelden dat er meer in zat. Tien minuten voor tijd werd een snelle omschakeling afgewerkt door Feyaerts.

Bron: HLN – 24/09/2018

 

Carlo Lavigne (KFC Diest): “Wakker worden, jongens”

KFC Diest was zaterdagavond thuis tegen een uitgekookt VC Bertem-Leefdaal niet helemaal bij de les. Het Warandeteam liet vooral na de rust de teugels iets te veel vieren en liep zo in het mes (1-2).

“Weer met de voeten op de grond”, opent coach Carlo Lavigne zijn betoog achteraf. “Onze eerste twintig minuten waren goed, nadien zijn we verslapt. Er werd geen druk meer gezet en er stond geen blok op het veld. De lange ballen richting Reszczynski werden er niet meer uitgehaald, zoals op voorhand nochtans duidelijk gevraagd was. Als je geen negentig minuten lang scherp blijft, krijg je de rekening gepresenteerd. Daarom kan ik alleen maar besluiten dat Bertem-Leefdaal verdiend gewonnen heeft.”

De Diestse pijnpunten waarvan op voorhand sprake was, werden zaterdag dus nog eens blootgelegd. “De voorbije twee matchen hebben we nog met winst kunnen afsluiten”, beseft Lavigne. “Omdat we toen zelf ook de nodige kansen wisten te creëren. Nu was het veel minder. Heel jammer, vooral omdat we voor eigen publiek speelden. Onze twee uitmatchen waren degelijk, maar ik wil thuis óók iets laten zien. Nu zijn de supporters weer op hun honger blijven zitten. Sommige spelers hebben zich achteraf wel geëxcuseerd, maar daar koop je niks mee. Oké, je kan al eens een mindere dag hebben. Maar dan moet je eens zo hard in de organisatie blijven spelen en tenminste de basistaken blijven uitvoeren.”

De boodschap van de coach is duidelijk. “Wakker worden, jongens. Het is niet omdat we in een overgangsjaar zitten, dat we geen ambities mogen tonen. Ik wil met deze groep minstens bij de top vijf eindigen. De intrinsieke kwaliteit is daarvoor zeker aanwezig. Dat merk je elke week opnieuw op training. Maar als er op het veld niet gewerkt wordt, komen de gebreken bovendrijven.”

“Volgende zondag trekken we naar VK Liedekerke. Dat is een club die elk jaar tot op het einde meestrijdt voor de prijzen. Daar zullen we moeten tonen wat we waard zijn.”

Bron: HLN – 25/09/2018