KV.TERVUREN-DUISBURG A – VC.BERTEM-LEEFDAAL A

KV.TERVUREN-DUISBURG A
3 - 2
VC.BERTEM-LEEFDAAL A
24 september 2017 - 14:30 Berg Van Termunt P1
Wedstrijdstatistieken
KV.TERVUREN-DUISBURG A
Ploegen
VC.BERTEM-LEEFDAAL A
3
Eindstand
2
37' Artois
58' Artois
72' Marion
Scorers
9' Kempenaers
49' Reszczynski


4
Gele kaarten
1
1
Rode kaarten
0

Dimitri Delmotte (Tervuren-Duisburg): “Geen echte derbysfeer”

Zondag staat de derby tussen Tervuren-Duisburg en Bertem-Leefdaal op de affiche. Dimitri Delmotte vertelt waarom hij niet echt wakker ligt van deze wedstrijd. “Er is geen derbysfeer, of traditie tussen onze clubs. Niet zoals die koorts tussen ons en OHR Huldenberg vorig seizoen. We speelden nooit in dezelfde reeks, ontmoetten elkaar hoogstens eens vriendschappelijk of in de beker van Brabant. Ondanks het feit dat we tegen een ploeg spelen waarvan het terrein op minder dan tien km van het onze ligt, wordt het een gewone match.”

“Zondag in Linden waren wij de betere ploeg, maar hun stijl lag ons niet. Bertem-Leefdaal brengt veel beter voetbal: dat moet ons liggen. We slikten tot nu toe te veel goals en die vermijden is een werkpunt de komende weken zijn. We scoorden dit seizoen in iedere match drie keer. Eigenlijk moest dat volstaan om met het maximum van de punten mee te draaien. Ja, we zien het zitten. Onze groep zit stevig in elkaar. Qua sfeer, karakter en werklust is het de beste groep die ik hier in Tervuren-Duisburg al meemaakte. En daar gaan we de komende weken de vruchten van plukken”, besluit Dimitri Delmotte.

Bron: HLN – 22/09/2017

 

Peter Everaerts (Tervuren-Duisburg): “We belonen onszelf nog niet genoeg”

TERVUREN / DUISBURG – Tervuren-Duisburg en Bertem-Leefdaal strijden dit weekend om de derbyzege De thuisploeg is gebrand op de zege.

“We willen absoluut terug thuis punten pakken, nadat we in Linden vorige week niet kregen wat we verdienden. Dat willen we nu rechtzetten”, vertelt trainer Peter Everaerts.

“We gaan ons wel aan het tactisch plannetje houden en niet zomaar naar voren lopen om dan weer goals tegen te krijgen. Het blijft een feit dat we graag wat minder tegendoelpunten slikken en wat efficiënter worden.”

“De beslissende momenten zitten op dit moment niet echt mee, maar we moeten ze pijn doen als we dominant zijn en onze kansen krijgen. We belonen onszelf nog niet genoeg.”

Bron: Nieuwsblad.be – 23/09/2017

 

Thuisploeg pakt uit met tien man

Ondanks de concurrentie van het WK wielrennen toch een druk bijgewoonde derby tussen Tervuren-Duisburg en Bertem-Leefdaal. Een lange bal van Kempenaers ging over alle hoofden heen en verdween in de verste hoek. De thuisploeg was meteen wakker en werd gevaarlijk op kansen van Artois en Delmotte. Niettemin was het wachten tot de 37′ eer Artois op corner de gelijkmaker mooi binnenkopte.

Meteen na de herneming werd het na balverlies bij Tervuren-Duisburg 1-2. Opnieuw was het achtervolgen voor de thuisploeg. Op assist van Vandenplas kon Artois eindelijk gelijkmaken. De pittige partij lag van dan af een paar keer stil en de gele kaart ging heen en weer. Thuisverdediger Sander Vangoidtsenhoven moest na een tweede geel naar de kant. Desondanks scoorde de thuisploeg met tien man de winning goal. Marion kreeg op twintig meter van het doel de bal toegespeeld, draaide perfect en schoot in de benedenhoek onhoudbaar binnen.

In het slotkwartier werd er nog duchtig gebakkeleid voor elke meter grond, maar werd er niet meer gescoord. Tervuren-Duisburg pakte dit seizoen in de competitie thuis tweemaal het maximum.

Bron: HLN – 25/09/2017

 

Stijn Artois: “Het was pompen of verzuipen”

“Bertem startte in elke helft bitsig en telkens scoorde het, al was die eerste treffer een luckydoelpunt. Daarna was het onze beurt. Nummer één kopte ik na een stilstaande fase binnen en mijn tweede was op aangeven van Vandenplas. Na de gelijkmaker moesten we met tien man verder. Ik kopte de bal door naar Marion, die enig mooi vanop 20 meter binnentrapte. Daarna was het met een man minder pompen of verzuipen. We hebben stand gehouden. Dankzij de nipte zege pakken we thuis het maximum en staan we met 7 op 12. Niettemin kon het volgens mij beter. Met het gelijkspel in Melsbroek kan ik me verzoenen, in Linden hadden we moeten winnen. Zondag gaan we naar Borght. We hebben er niets te verliezen en zullen onze kans gaan. We zien het zitten en de sfeer in de ploeg is fantastisch. Tot nu toe scoorden we in elke match drie doelpunten en dat betekent dat het vooraan draait.”

Bron: HLN – 26/09/2017

 

“Mentaliteit is onberispelijk”

“Bertem-Leefdaal kwam met vertrouwen naar ons en dus keken we een beetje de kat uit de boom”, vertelt middenvelder Ilan Gewillig. “We beslisten om een goed blok neer te zetten om te verhinderen dat ze makkelijk aan de goal kwamen.”

“We kregen opnieuw een vroeg tegendoelpunt, wat we net absoluut wilden vermijden. De kopjes zijn wel niet gaan hangen en we hebben ons terug in de wedstrijd geknokt. We waren ook best efficiënt, want we hebben niet enorm veel kansen afgedwongen. En Bertem ook niet. Toch werd het 3-2 en scoorden we nu al de vierde wedstrijd op rij drie keer. Onze spitsen verkeren in bloedvorm.”

“Het is een groot plezier om te weten dat als Stijn Artois en Alex Marion voor de goal komen, ze makkelijk kunnen prikken. Dat zijn jongens die door het verschil te maken ook de groep ademruimte geven. Achter die paar sterke individuen staat een ploeg die bereid is te knokken voor die jongens, zodat zij hun talent kunnen tentoon spreiden.”

“Het zijn moeilijke wedstrijden en we weten dat we nog hard moeten werken. De mentaliteit was onberispelijk. Niemand trekt zijn voet terug.”

Toch was het even bibberen toen Vangoidtsenhoven na 70 minuten tegen zijn tweede geel aanliep.

“Op het moment van de rode kaart stond het 2-2 en had Bertem het meeste balbezit. We kozen we ervoor om voluit op de counter te spelen. Je weet dat er altijd nog dat ene kansje kan komen. Marion nam dan die bal mooi mee en knalde hem onhoudbaar in de hoek.”

“Als je dan 3-2 voorkomt, dan weet je dat je de loopgraven in moet en dat heeft de ploeg perfect gedaan. We hebben het op ervaring kunnen uitspelen en al bij al verdiend die wedstrijd gewonnen”, stelt Gewillig.

Bron: Nieuwsblad.be – 26/09/2017