SC.OUT-HOEGAARDEN A – VC.BERTEM-LEEFDAAL A

SC.OUT-HOEGAARDEN A
0 - 2
VC.BERTEM-LEEFDAAL A
11 maart 2018 - 15:00 De Struysvogel P1
Wedstrijdstatistieken
SC.OUT-HOEGAARDEN A
Ploegen
VC.BERTEM-LEEFDAAL A
0
Eindstand
2
Scorers
22' Leirs
90' Leirs


1
Gele kaarten
0

Tom Soetaers (SC Out-Hoegaarden): “Op zelfde elan doorgaan tegen Bertem-Leefdaal”

Met een goed gevoel bereidt trainer Tom Soetaers het treffen tegen Bertem-Leefdaal voor. Sinds zijn aanstelling herschikte hij sommige pionnen om hen uit te spelen in hun beste positie. De puntenwinst leidde tot een momenteel veilige klassering. Toch rust Soetaerts niet op de lauweren.

“Zondag was er even ontgoocheling omwille van die wat onterechte afgelasting en omdat we in een goede flow zaten. We trekken er ons niks van aan en proberen op hetzelfde elan door te gaan. Zelf hielden we het zondag bij een lichte training, de paar geblesseerden kregen meer tijd om te rusten.”

“De recente statistieken zien er goed uit met een paar leuke zeges op rij en slechts één tegentreffer in de laatste drie partijen. Dit is wel merkwaardig want door blessurelast was ik genoodzaakt drie verschillende doelmannen tussen de lijnen te brengen. De tegenstrever is een hecht geheel, wij hebben geen superspeler in de rangen die de bezoekers in de vernieling kan spelen. Iedereen moet in functie van het collectief denken, de enige garantie om resultaten te behalen.”

Bron: HLN – 10/03/2018

 

“Geluksgoal deed de partij kantelen”

Tegen het stugge Bertem-Leefdaal konden de Brouwers de succesreeks niet doortrekken. Uiteraard zette dit een domper op het enthousiasme. Dries Nys leek de gelijkmaker aan de voet te hebben, maar schoot een metertje naast.

“Van achter de draad leek het makkelijker dan in het echt. De bal kwam achter mijn steunbeen, ik moest me al reppen om het leder nog te beroeren. Dit maakte dat ik onvoldoende kracht kon leggen in mijn poging en tegelijk geen richting gaf. Het was geen uitgespeelde mogelijkheid. Veel kansen waren er overigens niet. We waren niet in beste doen en de tegenstrever gaf ons weinig respijt.”

“Het jammere is dat ze op voorsprong klommen na een gelukstreffer waarbij de bal tussen een bos spelers tegen de netten uitstierf. Vanaf dat moment, met nog ruim een uur voor de boeg, stonden we voor een aartsmoeilijke opdracht. Hun goede organisatie zette een levende gordel op en speculeerde op tegenstoten. Uiteindelijk waag je alles of niks, maar die strafschop telde ons helemaal uit. Andere bedreigden sprokkelden gelukkig niet veel. Feit is dat de toestand verslechtert en het resterend programma is ook niet van de poes.”

Bron: HLN – 13/03/2018