VC.BERTEM-LEEFDAAL A – HO.BIERBEEK A

VC.BERTEM-LEEFDAAL A
0 - 1
HO.BIERBEEK A
1 oktober 2017 - 15:00 St. Veronica P1
Wedstrijdstatistieken
VC.BERTEM-LEEFDAAL A
Ploegen
HO.BIERBEEK A
0
Eindstand
1
Scorers
15' Bache


1
Gele kaarten
3

Kris Michiels (Bierbeek): “Derde derby op rij voor ons”

BIERBEEK – Met de trip naar Bertem-Leefdaal krijgt Bierbeek voor de derde opeenvolgende keer een derby te verwerken tegen een streekgenoot die uit tweede promoveerde. Kris Michiels: “Ik weet dat het opnieuw een zware opdracht zal worden. Bertem toont zich niet alleen goed op dreef, we mogen ook een gemotiveerde tegenstander verwachten met de nodige derbysfeer op en rond het veld. Zelf zullen we het alvast anders moeten doen dan vorige week in de eerste helft tegen Linden. Positief vond ik dan weer dat we ons na de rust uitstekend herpakten. Nu nog enkel wat meer kansen afdwingen en uiteraard ook afwerken, en dan zijn we op goede weg.”

Bron: Nieuwsblad.be – 30/09/2017

 

Bertem-Leefdaal verzorgt het voetbal, Bierbeek pakt de drie punten

In de beginfase zette de thuisploeg het middenveld vast, het was wachten tot op het kwartier voor het eerste echte gevaar. Reszczynski en Booten stonden op voorzet van Hoymans klaar om binnen te tikken maar hinderden elkaar. Kort nadien werd Bache het straatje ingestuurd door Dupont. Hij verschalkte keeper Van Acker en werkte af in de linkerbovenhoek. Bij de thuisploeg ontbrak de laatste pass, Bierbeek speelde via de lange bal. Booten en Hambrouck dreigden nog voor de blauwen, kort voor rust ontmijnd Labanieh het gevaar in de vorm van Dupont. Na rust bleven Dupont, Antheunis en Bache voor Bierbeek dreigen. Kort na het uur kreeg Vanneck de bal en trapte hij. De bal kwam via de rechterpaal op de lijn terecht, na een bots kon uitgoalie Neroli redden. Net voor het einde ging Booten drie man voorbij, maar schoof hij net naast de linkerpaal. Dé kans op 1-1.

Bron: HLN – 02/10/2017

 

Kris Michiels (Bierbeek): “Gevleide zege, wel overeind gebleven”

BIERBEEK – Trainer Kris Michiels gaf toe dat Bertem-Leefdaal meer verdiende. “We kwamen op voorsprong toen Antheunis knap Bache aanspeelde, maar vooral in de tweede helft zorgde de thuisploeg op een klein veld voor druk via veel lange ballen, een systeem dat ons niet ligt. Een gelijkspel was een correctere weergave, moet ik toegeven. Bertem trof de lat, maar ook wij braken enkele keren gevaarlijk uit. Voor ons is het positief dat we het achteraan vrij goed gesloten hielden en in moeilijke omstandigheden overeind bleven. Ik tel in mijn team veel jonge spelers, sommigen pas 17 jaar oud. Dit soort matchen toch winnen moet vooral hen vertrouwen geven.”

Bron: Nieuwsblad.be – 03/10/2017

 

“Snel noodzakelijke vooruitgang geboekt”

“Het draait in het voetbal toch vooral om de punten en dan kan je niet anders dan zeggen dat we ons uitstekend herpakt hebben na die verliesmatch tegen Meise”, weet Thibeau Degeest. “Misschien was ons spel niet altijd even goed, maar dat hangt niet alleen van ons af uiteraard. Een ploeg als Bertem-Leefdaal zet je niet zomaar even opzij op hun eigen terrein. In de gegeven omstandigheden kwam onze snelheid ook veel minder tot uiting en kon Devyver moeilijker zijn gevreesde crosspasses versturen. Na de pauze en onze 0-1-voorsprong kregen we iets meer ruimte, maar het was vaak net niet in de zone van de waarheid. En aan de overkant zijn we een paar keer heel goed weggekomen, tot zelfs een bal op de lat toe. Ach, de punten zijn binnen, al kan het wel nog een stuk beter.”

Acties maken

Naast het resultaat kon Degeest ook tevreden zijn van zijn eigen match, die hij zowaar mocht starten als basisspeler. “Ik was niet helemaal verrast omdat ik de week voordien al bij de rust was ingevallen”, aldus de pas 17-jarige flankspeler. “Dan weet je dat er misschien meer inzit en ik denk wel dat ik het er redelijk goed vanaf gebracht heb. Ik kon toch een paar keer mijn ding doen op de flank, met name acties maken op snelheid. Het voordeel op die positie is dat ik vrij vaak in het spel betrokken word en iets meer tijd krijg dan op de tien bijvoorbeeld. Overdag ben ik meer een aanvallende middenvelder als we op het Redingenhof wedstrijdjes spelen tegen andere sportcolleges, maar dan speel je tegen leeftijdsgenoten natuurlijk. In eerste provinciale ligt het tempo gevoelig hoger en hanteren ze ook een strakkere passing.”

“Voor mij is het sowieso een hele aanpassing geweest na dat seizoen bij de B-kern. Maar het loopt steeds vlotter en daarvoor word ik nu ook beloond. De combinatie werkt ook perfect voor mij. Overdag op school besteed ik meer aandacht aan mijn techniek en in Bierbeek trainen we dan wedstrijdgericht onder coach Michiels. Het laat me toe om snel de noodzakelijke vooruitgang te boeken”, besluit hij.

Bron: HLN – 03/10/2017