VC.BERTEM-LEEFDAAL A – HO.BIERBEEK A

VC.BERTEM-LEEFDAAL A
1 - 2
HO.BIERBEEK A
2 december 2018 - 15:00 St. Veronica P1
Wedstrijdstatistieken
VC.BERTEM-LEEFDAAL A
Ploegen
HO.BIERBEEK A
25' Feyaerts
Scorers
32' Vanderputte
35' Beeken


1
Gele kaarten
3

“Kloof voor de winterstop proberen te verkleinen”

KHO Bierbeek staat voor een stevig drieluik voor de winterstop, met allemaal tegenstanders die voor hen prijken in het klassement. Toch hoopt het nog punten goed te maken, kwestie van de aansluiting met de kop niet te verliezen.

“Die zes punten achterstand op Diest zijn op zich nog geen drama, maar we zouden de kloof graag nog wat willen verkleinen voor Nieuwjaar”, wenst linksback Nadjim Haroun. “Niet dat we absoluut kampioen moeten spelen, maar het is wel op z’n minst de bedoeling om die eerste plaats in het vizier te houden. Geen makkelijke opgave als je achtereenvolgens Bertem-Leefdaal, Liedekerke en Linden treft, dat beseffen we maar al te goed. Bertem is zo’n typische derby natuurlijk en ik heb me al laten vertellen dat het een echte strijd zal worden op hun kleine veld. Maar goed, dat mag ons niet afschrikken als je weet dat we het minste tegengoals van alle reeksgenoten geslikt hebben en ook het beste doelsaldo tellen. Op de organisatie valt dus weinig aan te merken en dat sterkt me in de overtuiging dat we op de goede weg zijn.”

Bron: HLN – 01/12/2018

 

Derde kwartier beslissend voor bezoekers

Voor de thuisploeg startte Vandermarliere dreigend bij enkele balverliezen. Bij Bierbeek kreeg De Schaut links veel ruimte. Rond de twintigste minuut waaide zijn verre voorzet tegen de onderkant van de winkelhaak. Enkele minuten later kon Mammadbeyli vanaf links Feyaerts aanspelen die zich net in de halve maan van het strafschopgebied bevond en in de rechterbenedenhoek besloot: 1-0. De thuisploeg leek wat terug te zakken en De Schaut maakt ondertussen de acties. Hij ging links de lijn af, stoof op doel af en besloot in de dichtste hoek: 1-1. Enkele minuten later kreeg Beeken in het strafschopgebied de bal in de kluts en legde naast Van Acker de 1-2 binnen, op enkele minuten veranderde de situatie compleet. Van Acker stond kort nadien aan de eerste paal paraat om De Schaut van de 1-3 te houden.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld, Bertem-Leefdaal nam stilaan het middenveld over, maar dat resulteerde niet in enorm veel kansen. Mammadbeyli kon de bal rechts in doel koppen, maar uitgoalie Neroli redde. In de slotfase volgde nog een slotoffensief. Kort voor het einde speelde Struijlaert vanaf links, aan de overzijde invaller Stevens aan en die zette voor. Mammadbeyli kon er net zijn hoofd niet tegen zetten.

Bron: HLN – 03/12/2018

 

Pieterjan Beeken (KHO Bierbeek): “Mijn loopvermogen uitgespeeld”

Makkelijk was het allesbehalve, want naast het kleine veld en de barre weersomstandigheden kwam KHO Bierbeek op verplaatsing bij Bertem-Leefdaal ook nog eens op achterstand. Maar toch gingen de manschappen van trainer Michiels erop en erover, waardoor ze een gouden zaak doen in het klassement.

“We hadden die punten echt nodig om bovenin mee te blijven draaien, dus ik ben heel blij dat ons dat gelukt is”, slaakt Pieterjan Beeken een zucht van opluchting. “We hadden het knap lastig in Bertem. Het was een erg gesloten wedstrijd, omdat er gewoon heel weinig ruimte was om je ding te kunnen doen. En die strakke wind deed er ook geen goed aan. Toch hebben we de juiste mentaliteit getoond. Dat zag je aan onze reactie na de 1-0-achterstand. Aan mijn winnende doelpunt ging wel een rommelige fase vooraf, want Bache kopte tegen een verdediger aan en ik reageerde gewoon het snelste. Een belangrijke goal op dat moment. Nadien kon Bertem ons wel een beetje wegdrukken, maar de driepunter kwam niet meer in gevaar. Ons blok stond gewoon goed, het is niet voor niets dat we de minste tegengoals slikken.”

Door de nederlaag van Diest staat iedereen nu opnieuw op een zakdoek in de bovenste regionen van het klassement. Dat gaat dus de goede richting uit en dat geldt ook voor de ontwikkeling van de pas 18-jarige youngster. “Deze zes op zes doet deugd, maar we krijgen sowieso nog twee moeilijke affiches voor de winterstop. Hopelijk kunnen we die ook tot een goed einde brengen. En wat mezelf betreft, ongelooflijk dat ik al voor de zesde keer op rij in de basis mocht starten. Ik kwam erin door blessureleed, maar ik mocht blijven staan en ben de coach heel dankbaar voor die kansen. Maar noem me niet de motor van de ploeg, die rol is eerder weggelegd voor Steenwegen of Vanderputte. Op Bertem heb ik mijn groot loopvermogen volop kunnen uitspelen, maar ik moet wel toegeven dat ik doodop was toen ik een kwartier voor tijd naar de kant werd gehaald.”

Bron: HLN – 04/12/2018