VC.BERTEM-LEEFDAAL A – HO.VELTEM A

VC.BERTEM-LEEFDAAL A
0 - 3
HO.VELTEM A
15 april 2018 - 17:00 St. Veronica P1
Wedstrijdstatistieken
VC.BERTEM-LEEFDAAL A
Ploegen
HO.VELTEM A
0
Eindstand
3
Scorers
3' Lauwens
82' Vanhentenrijk
90' Lauwens


1
Gele kaarten
1

Wietze Lievers: “Twee ploegen die willen voetballen”

HO Veltem trekt dit weekend naar Bertem-Leefdaal, dat in sneltempo is opgeklommen naar plaats vijf.

Wietze Lievers verwacht dan ook heel wat weerwerk van de fusieclub. “Bertem is toch wel dé ploeg in vorm. Ze hebben zes van hun laatste zeven matchen gewonnen en zijn gestegen naar een knappe vijfde plaats. Het is ook een soort van derby en iedereen kent wel wat spelers bij beide ploegen. Zo was onze topschutter Thomas Lauwens er actief vooraleer hij naar Veltem kwam. Het kan dus een interessante pot voetbal worden tussen twee ploegen die willen voetballen. Een verademing na vorig weekend. Toch zijn we ons er ook wel van bewust dat Bertem-Leefdaal waarschijnlijk nog de taaiste tegenstander wordt in onze strijd om plaats drie. Als we dit weekend winnen, is die derde plaats en het bijhorende eindrondeticket zo goed als binnen. Dat zou een beloning zijn voor ons knappe seizoen en een bewijs dat onze vierde plaats van vorig jaar geen toeval was.”

Bron: HLN – 14/04/2018

 

Jasper Imberechts (HO Veltem): “Moeten niet onderdoen voor leiders”

Het leidersduo Liedekerke en Betekom is buiten bereik, maar Veltem staat wel stevig op de derde plaats. Zondag neemt het elftal van trainer Chris Vanhentenrijk de handschoen op tegen ploeg in vorm Bertem-Leefdaal. “Het wordt een aangenaam kijkstuk voor de neutrale toeschouwer”, weet de 27-jarige middenvelder Jasper Imberechts. “Beide ploegen brengen doorgaans attractief voetbal en proberen verzorgde combinaties op de mat te leggen. Qua sfeer en beleving is een derby altijd iets speciaal, maar we leven zeker niet anders toe naar dit duel dan een gewone wedstrijd.”

“We vormen een schitterend geheel met onze selectie. De derde plaats die we momenteel bekleden, hebben we in elk geval niet gestolen. Op zich moeten we qua intrinsieke kwaliteiten volgens mij zelfs niet onderdoen voor het leidersduo. We hebben dat namelijk bewezen door tweemaal verdiend te winnen van Betekom en Liedekerke. In al die matchen hebben we de partij naar onze hand gezet en namen we de drie punten absoluut niet op een diefje mee. Toch staan Betekom en Liedekerke terecht bovenaan, want zij legden veel meer regelmaat in hun prestaties en resultaten. In december en januari kampten we met een dipje qua vorm. Ook ikzelf haalde tijdens die periode niet mijn beste niveau. Daarenboven kregen we tijdens de wintermaanden af te rekenen met heel wat blessures en dat heeft een niet te onderschatten impact gehad op onze uitslagen. Als we met ons sterkste elftal aan de aftrap komen, kunnen we van elke ploeg in deze reeks winnen.”

Bron: Nieuwsblad.be – 14/04/2018

 

VC Bertem-Leefdaal – HO Veltem 0-3

Na drie minuten leidde Booten met een te korte terugspeelbal de 0-1 in, afgewerkt door Lauwens. De rest van de eerste helft was ondermaats met amper kansen, behalve hoge ballen. Defensief was Veltem sterk. Na de rust hetzelfde beeld, alleen drukte Bertem meer. Rond het uur een voorzet van Reszczynski, Booten kopt een goede kans binnen het bereik van doelman Van De Vel. Met nog een kwartier te gaan, bracht een tweede Veltemse goal zekerheid met zich mee. Een aanval die via de linkerkant liep, werd mooi binnengekopt door Imberechts. Ook de laatste aanval van de wedstrijd leverde nog een goal op. Deze keer vertrekt de voorzet vanaf rechts en komt deze voor de voeten van Lauwens, die niet twijfelt en maakt zijn tweede. Verdiende zege voor een sterker Veltem.

Bron: HLN – 16/04/2018

 

Thomas Lauwens (HO Veltem): “Iedereen was in vorm”

HO Veltem ging met 0-3 winnen bij ploeg-in-vorm Bertem-Leefdaal. Het heeft de derde plaats nu zo goed als zeker beet en dat had het, hoe kan het ook anders, weer in grote mate te danken aan topschutter Thomas Lauwens.

“Een uitstekend resultaat boekten we daar”, opent de Veltemse goaltjesdief. “Vooraf hadden we meteen voor deze uitslag getekend omdat we wisten dat het niet eenvoudig ging worden. Voordeel voor ons was dat ik al na vijf minuten kon scoren. Dan zit je toch meteen goed in die match. Na de pauze kwam er meer druk van Bertem en moest onze doelman ons twee keer in de match houden. Toen die 0-2 viel was het moeilijkste gedaan voor ons. Het was een knappe prestatie van de ganse ploeg, iedereen was in vorm. En dat moest ook wel tegen een ploeg die zes van de laatste zeven matchen wist te winnen. We hadden zelfs rekening gehouden met puntenverlies op Bertem en eventueel puntengewin van Bierbeek, onze concurrent voor plaats drie. Maar we behouden die ruime bonus van vijf punten op hen. Een ideaal scenario dus op drie matchen voor het einde. Als we nog drie keer op niveau spelen, moet die derde plaats en bijhorend eindrondeticket binnen zijn. Hetgeen niet meer dan verdiend zou zijn. Zelf heb ik vier jaar voor Bertem-Leefdaal gespeeld dus als je daar dan twee keer kan scoren, is dat heel mooi. Ik kom nog heel goed overeen met de trainer en ken er nog veel spelers. Ik denk ook wel dat ze mij dit gunnen. Maar omgekeerd gun ik het hen ook, behalve dan als ze tegen Veltem spelen.” (lacht)

Met die twee treffers staat de teller van Lauwens nu op 28 stuks en is hij volop in de running voor de titel van topschutter in eerste provinciale: “Wout Bache is een erg te duchten klant, volgens mij zit hij zelfs al aan dertig treffers. Dat valt nog in te halen op drie matchen maar ik ben daar niet zo hard mee bezig. Meestal lukt het dan toch niet. Ik heb al een mooi seizoen achter de rug met Veltem, die vele goals nemen ze mij toch al niet meer af.”

Bron: HLN – 17/04/2018