VC.BERTEM-LEEFDAAL A – KAC.BETEKOM A

VC.BERTEM-LEEFDAAL A
3 - 0
KAC.BETEKOM A
17 september 2017 - 15:00 St. Veronica P1
Wedstrijdstatistieken
VC.BERTEM-LEEFDAAL A
Ploegen
KAC.BETEKOM A
3
Eindstand
0
5' Vanneck
50' Reszczynski
55' Booten
Scorers


0
Gele kaarten
1

Fatih Calgan (Betekom): “Naar Bertem voor onze eerste overwinning”

Na twee gelijke spelen op rij wil KAC Betekom zondagnamiddag een eerste zege pakken. Dat moet dan gebeuren bij het sterk gestarte Bertem-Leefdaal. Na hun ruime zege bij Aarschot zeker geen evidentie, beseft ook spits Fatih Calgan.

“Wij zijn toch ook wat geschrokken van die ruime zege van Bertem-Leefdaal afgelopen weekend. Zij hebben het nodige vertrouwen, makkelijk gaat het daar zeker niet worden. Maar ook wij hebben het nodige vertrouwen en gaan naar daar voor de drie punten. We weten dat we met dit Betekom een goede ploeg hebben, maar we moeten nog beter en harder werken om dat in de praktijk om te zetten. Tegen Linden waren we voetballend de betere ploeg maar kwamen de laatste details er niet altijd even goed uit. En dan blijf je achter met slechts twee punten uit twee matchen. Dat is te weinig, zeker als je zoals wij een ploeg hebben die in de top drie kan meedraaien. Maar we moeten de nodige lessen trekken uit de eerste twee matchen en die meenemen naar de rest van het seizoen toe.”

“Want deze reeks heeft al na twee speeldagen aangetoond dat er geen zekerheden zijn. Als je ziet dat Bierbeek na een monsterzege nu verliest en ook Aarschot zwaar de boot ingaat, zegt dat genoeg. Voor ons kwamen hun nederlagen als een verrassing aan maar anderzijds zijn we natuurlijk niet ontevreden dat ook zij al de nodige punten lieten liggen. Wij moeten nu vooral zien dat we zondag een eerste keer winnen. Ons spel is al goed maar kan altijd beter. Vroeg of laat moet dat beloond worden met een zege.”

Zelf is de 23-jarige Calgan tevreden met zijn keuze voor Betekom: “Ik voel me hier al helemaal thuis. De trainer ken ik nog van mijn periode bij Diest en daarvoor van bij de jeugd van OHL. Dat vergemakkelijkte de integratie natuurlijk, net als het feit dat ik nog jongens ken van vorig jaar toen ik met Helson tegen Betekom speelde in dezelfde reeks. Ik ben ook blij dat ik na twee jaar in Limburg te hebben gespeeld weer in Brabant aan de slag kon. En dat in een jonge groep maar wel een groep die goed aan elkaar hangt en gedreven is.”

Bron: HLN – 16/09/2017

 

Bertem-Leefdaal klopt loom Betekom

VC Bertem-Leefdaal stuntte voor eigen publiek door KAC Betekom oververdiend met 3-0 te kloppen. De bezoekers raakten er combinerend niet uit en lieten de tegenstander te veel ruimte in hun rug om er stevig uit te komen. De score had hoger kunnen oplopen, maar de scheidsrechter zag een vrije trap van Reszczynski, die in de slotfase de doellijn effectief overschreed, niet als doelpunt.

Bezoeker Calgan tekende voor de eerste aanval, maar kopte over. Na vijf minuten kopte Vanneck hoog over doelman De Jonge en in doel. Daarna bleef de fusieploeg hoog drukken, Betekom probeerde de bakens te verzetten, maar kwam niet ver. In de 35ste minuut combineerden Uka en Demarez mooi over links, een voorzet van deze laatste werd net naast gekopt door Reszczynski. Betekom stelde daar bitsig spel tegenover. Enkele minuten na de koffie speelde goalie De Jonge slecht uit, Reszczynski recupereerde en lobde het verbouwereerd Betekomse sluitstuk, 2-0. Kort nadien ging Hambrouck de rechterkant af en schotelde Booten de 3-0 voor. Aan de overzijde dreigden Alaerts en werd nog een doelpunt van Boogaerts afgekeurd na een duwfout. Labanieh verdedigde sterk en zijn opponent Fariat viel meer op met gemekker dan zijn voetbal.

Bron: HLN – 18/09/2017

 

Jef Boogaerts (KAC Betekom): “Nooit in de match geweest”

Net als Aarschot vorige week botste nu ook KAC Betekom op een sterk en gretig Bertem-Leefdaal. Jef Boogaerts noemt de Bertemse zege verdiend want zelf liet Betekom veel te weinig zien om aanspraak te kunnen maken op een eerste driepunter. “Bertem-Leefdaal won meer dan verdiend”, opent de centrale middenvelder.

“Zelf hebben wij veel te weinig laten zien, vooral dan voor de pauze. Na de rust was het iets beter langs onze kant maar nog altijd niet genoeg om Bertem in verlegenheid te brengen. En als je dan twee goals al te makkelijk weggeeft, dan weet je dat we geen aanspraak konden maken op meer. Eigenlijk zijn we nooit echt in de match geweest, kansen waren er niet of nauwelijks. Bertem zat natuurlijk in een goede flow na die zege van vorige week en dat merkte je wel. Alles lukte ook bij hen en ze hebben vooraan een heel goede spits lopen.”

“Voeling niet verliezen”

“We moeten de hand in eigen boezem steken want het was niet goed. In de voorbereiding speelden we op gegeven momenten echt goed voetbal maar na drie speeldagen valt daar nog niet veel van te merken. En dat is jammer want wij hebben de kwaliteiten om van iedere ploeg te kunnen winnen. Winnen is iets wat welkom is voor ons want twee op negen is veel te weinig. We hadden vooraf op meer gehoopt en we moeten er nu alles aan doen om volgende week thuis van Borght wel te winnen. Geen evidentie want in deze reeks wint iedereen van iedereen. En de voeling met de andere ploegen mogen we toch niet verliezen willen we bovenaan meedraaien. Al ben ik ervan overtuigd dat eens wij winnen, we vertrokken kunnen zijn voor meer.”

Bron: HLN – 19/09/2017