VC.BERTEM-LEEFDAAL A – KFC.HERENT A

VC.BERTEM-LEEFDAAL A
4 - 1
KFC.HERENT A
14 oktober 2018 - 15:00 St. Veronica P1
Wedstrijdstatistieken
VC.BERTEM-LEEFDAAL A
Ploegen
KFC.HERENT A
4
Eindstand
1
1' Reszczynski
31' Marion
80' Reszczynski
90' Reszczynski
Scorers
25' Claessens


1
Gele kaarten
1

“We gaan ons niet ingraven”: Wouter Stroobants (KFC Herent)

FC Herent liet vorige week thuis tegen Borght-Humbeek een uitgelezen kans liggen om weer aan te sluiten bij de middenmoot. Morgenmiddag wacht opnieuw een verraderlijke trip naar Bertem-Leefdaal.

“Een van de moeilijkste verplaatsingen”, meent Wouter Stroobants. “Bertem-Leefdaal staat op dit moment slechts drie punten voor ons, maar het is volgens mij toch nog altijd wel een ploeg die bovenaan zal meedraaien. Of we iets meer zekerheid zullen inbouwen? Dat denk ik niet. Het heeft geen zin om ons gaan in te graven. Daar hebben we de ploeg nu eenmaal niet voor. We gaan opnieuw ons eigen spel spelen en hopelijk worden we daar nu eindelijk ook eens voor beloond.”

Efficiëntie is blijkbaar het codewoord in Herent dit seizoen? “Dat klopt”, weet Stroobants. “Vorige week hadden we Borght-Humbeek altijd moeten kloppen, maar toen hebben we ons weer laten aftroeven. Het moet beter, zowel voor- als achterin. Zoveel is duidelijk. En daar is zeker geen slechte wil mee gemoeid. Het zit gewoon even niet mee.”

Bron: HLN – 13/10/2018

 

VC Bertem-Leefdaal – KFC Herent 4-1

Wie anders dan scherpschutter Reszczynski opende de score in de openingsminuut voor Bertem. Hij nam een volley in één tijd op de voet en scoorde. Debeer maakte de actie, zou met de bal buiten hebben gelopen, maar de lijnrechter gaf geen kick. Debeer zette voor en Claessens tikte binnen, commotie alom. Uka herstelde het evenwicht voor de thuisploeg door de 2-1 te scoren. Bertem-Leefdaal was overduidelijk de ploeg die het meeste gevaar bracht. In de slotfase vervolledigde Reszczynksi zijn hattrick en deed hij het licht uit voor de bezoekers. Ondertussen miste Bertemkapitein Leirs nog een strafschop.

Bron: HLN – 15/10/2018

 

Joren Nijs (KFC Herent): “De druk wordt stilaan groter”

FC Herent trok met goeie moed richting Bertem-Leefdaal, maar keerde met legen handen terug. Het werd zelfs een zware 4-1-nederlaag.

“De cijfers waren misschien wel wat overdreven”, vindt kapitein Joren Nijs. “We gingen rusten met 2-1. Al was een gelijkspel op dat moment wel terecht geweest, want we zagen een goal onterecht afgekeurd worden. Naar het einde toe zijn we dan meer risico’s moeten gaan nemen en zo zijn we nog in het mes gelopen.”

“We zitten in een moeilijke periode”, beseft Nijs. “En daar zullen we als ploeg door moeten. Het is nu al een paar weken hetzelfde verhaal. We komen zelf moeilijk tot scoren en op dit niveau wordt elk foutje achteraan ook meteen afgestraft. Er is nog altijd niks verloren, want er staan nog wel een paar andere ploegen in onze buurt. Maar de druk begint nu stilaan toch wat groter te worden. We staan dus voor belangrijke weken. Als we de aansluiting niet willen missen, kan er zaterdag thuis tegen Liedekerke maar beter iets geraapt worden.”

Bron: HLN – 16/10/2018