VC.BERTEM-LEEFDAAL A – SC.AARSCHOT A

VC.BERTEM-LEEFDAAL A
0 - 2
SC.AARSCHOT A
13 januari 2018 - 20:00 St. Veronica P1
Wedstrijdstatistieken
VC.BERTEM-LEEFDAAL A
Ploegen
SC.AARSCHOT A
0
Eindstand
2
Scorers
28' Vandenbergh
75' Janssens (pen)


2
Gele kaarten
0

Artuur Engelen (SC Aarschot) uit op revanche: “We hebben nog iets recht te zetten”

SC Aarschot opent het nieuwe jaar met een verplaatsing naar Bertem-Leefdaal. In de heenmatch werd Aarschot met duidelijke 1-4-cijfers geklopt. Artuur Engelen wil dan ook graag revanche nemen.

“We hebben absoluut nog iets recht te zetten tegen Bertem-Leefdaal. In de heenmatch hadden we een complete off-day en werden we kansloos verslagen. We gaven het toen ook vooral zelf weg, met een dubbele achterstand na vier minuten spelen. Ook in de terugmatch van vorig seizoen verloren we van hen, in 2017 hebben we dus niet van hen kunnen winnen. Om de één of andere reden is het een ploeg die ons minder ligt. Tijd om daar snel verandering in te brengen en scherp te zijn vanaf minuut één”, klinkt Engelen vastberaden.

“Gelukkig is er veel veranderd in vergelijking met die heenmatch, in positieve zin dan. Die cadeaus die we in het begin van het seizoen bijna wekelijks uitdeelden, zijn verleden tijd. Ik denk dat we toen ook nog niet volledig mee waren in het verhaal van eerste provinciale. We begonnen vaak te laks en dachten dat het wel zou loslopen, zoals dat in tweede provinciale het geval was. We spelen nu een niveau hoger en dan moet iedereen zijn steentje bijdragen. En dat is gaandeweg gelukt, met een puike elf op vijftien net voor de winterstop. Het was, gezien die sterke reeks, dan ook jammer voor ons dat de winterstop wel erg lang duurde. Die flow die we toen hadden, hadden we graag nog twee weken langer doorgetrokken. Maar het is nu zo, nu moeten we zien dat we de draad zo snel mogelijk weer oppikken en dan is er in het nieuwe jaar nog veel mogelijk. Iedereen is heel erg gemotiveerd om een sterke reeks neer te zetten.”

“Ook in de rangschikking kunnen en moeten we nog beter doen. We staan nu zevende, maar wel maar op vier punten van plaats drie. Anderzijds staan de ploegen achter ons ook niet ver. Het kan dus snel gaan in positieve zin, maar ook in negatieve zin. Desondanks kunnen we stellen dat we, ongeacht die zwakke start, nog altijd onder de mensen staan. Achter Betekom en Liedekerke ligt volgens mij nog alles open. Daar moeten we vol voor gaan.”

Bron: HLN – 12/01/2018

 

Nico Van Roost (SC Aarschot): “Nog niet vaak van Mario gewonnen”

AARSCHOT – De 1-4 van begin september tegen Bertem-Leefdaal ligt nog zwaar op de maag. Nico Van Roost was er toen nog niet bij, maar vond in de statistieken reden te over om zijn jongens te motiveren voor die zware trip. “Bertem-Leefdaal was vorig seizoen de enige club die Aarschot kon kloppen”, had hij er opgesnord. “De jongens zijn dus verwittigd. Ik ken Mario Casimon goed en moet zeggen dat ik nog niet vaak van teams die hij trainde kon winnen. Dat prikkelt me. Als we de lijn doortrekken van de zes matchen zonder nederlaag voor Nieuwjaar zit er iets in. Ook de oefenmatch tegen derdeklasser Hoeilaart geeft moed. Ik zie steeds meer dat we druk zetten en goed uitvoetballen.”

Bron: Nieuwsblad.be – 13/01/2018

 

VC Bertem Leefdaal – SC Aarschot 0-2

Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd, met weinig tot geen kansen als gevolg. Aarschot dreigde via twee afstandschoten. Op het half uur een actie langs links, de bal komt bij Kevin Vandenbergh die twee maal zijn bewaker uitkapt en de bal in de linkerhoek schuift en de keeper kansloos laat. Vijf minuten voor rust probeerde Reszczynski het met een verassend schot net buiten het penaltygebied, het schot ging nipt over. Op het uur krijgt Aarschot een indirecte vrije trap op twee meter van het doel na een terugspeelbal. Reszczynski redt op de lijn. Een kwartier voor tijd geeft Vandenbergh een goede doorsteekbal. Cloots kan Van Den Bulck enkel foutief stoppen. Op aangeven van de lijnrechter legt de ref de bal op de stip. Janssens trapt de strafschop rechtdoor, 0-2. Bertem probeert nog via een kopbal van Booten, maar een slotoffensief blijft uit. Al bij al een eenvoudige en verdiende zege voor Aarschot.

Bron: HLN – 15/01/2018

 

Nico Van Roost (SC Aarschot): “Die top vijf moet onze ambitie zijn”

AARSCHOT – “Ik zie in ons spel steeds meer wat ik er graag wil in zien”, vertelde Nico Van Roost voor de match bij Bertem-Leefdaal, “goed gegroepeerd voetballen en druk zetten.”

Vraag was of zijn jongens al dat goede dat ze in november en december lieten zien, ook na een hele maand zonder competitie konden vasthouden. Het antwoord is positief.

“Onze zege in Bertem-Leefdaal was dik verdiend. We waren de hele match door de betere ploeg, zowel in de duels al voetbaltechnisch en -tactisch. We gaven de ganse wedstrijd ook heel weinig weg. Door deze 0-2 klimmen we naar de vijfde plaats, die ook onze ambitie moet zijn. Al wat we meer kunnen meepakken, zullen we niet laten liggen.”

“De kloof met de top is niet zo groot. Wel hangt alles zo dicht bij mekaar dat je na een paar verliesmatchen weer naar onder moet kijken. Het komt er dus op aan elke week top te zijn en telkens weer een finale spelen om in die top te blijven meedraaien.”

“Toen ik halfweg de heenronde in Aarschot toekwam, was het vertrouwen wat weg uit de ploeg. Er was de aanpassing aan eerste provinciale en het zat de ploeg niet mee. Vaak forceerde ze veel kansen, maar kon ze toch niet winnen. Dan krijg je altijd tegenslagen.”

“Het is gaan kantelen en zodra dat vertrouwen weer groeit, dwing je ook kansen af. Van alle matchen die we speelden sinds ik trainer werd, lagen we zelden onder. Zondag krijgen we met Borght-Humbeek een zware klant over de vloer waar we met 3-1 verloren. Op ons grote veld moeten we ons ook de meerdere van hen kunnen tonen.”

Bron: Nieuwsblad.be – 16/01/2018

 

Stijn Janssens (SC Aarschot): “We houden de positieve flow van voor de winterstop aan”

SC Aarschot boekte een 0-2-zege bij Bertem-Leefdaal. Het zet het nieuwe jaar dus meteen goed in en ook in de stand maakt het een sprong van plaats acht naar plaats vijf in eerste provinciale. Doelpuntenmaker Stijn Janssens was dan ook tevreden.

“We wilden heel graag revanche nemen voor de zware nederlaag uit de heenmatch en dat merkte je ook op het veld. We hebben de bal vanaf het begin goed laten rondgaan en Bertem nooit in de match laten komen. Onze verdediging stond goed, ons middenveld ook. Kortom, we waren baas. Dat uitte zich ook in een doelpunt. In het begin van de tweede helft hadden we het even moeilijk maar we zijn wel steeds ten gepasten tijde blijven prikken. Via een penaltygoal van mezelf werd het 0-2 en was het zo goed als gedaan. We komen uit een lange winterstop dus was het van groot belang goed te beginnen. Dat hebben we gedaan en zo blijven we de positieve flow van voor de winterstop aanhouden. Ook in de stand doen we nu een goede zaak. Volgende week zullen we moeten bevestigen. De vijfde plaats is ons doel, alles daarboven is bonus.”

Bron: HLN – 16/01/2018