VC.BERTEM-LEEFDAAL A – VK.LIEDEKERKE A

VC.BERTEM-LEEFDAAL A
1 - 2
VK.LIEDEKERKE A
6 mei 2018 - 15:00 St. Veronica P1
Wedstrijdstatistieken
VC.BERTEM-LEEFDAAL A
Ploegen
VK.LIEDEKERKE A
1
Eindstand
2
80' Hambrouck
Scorers
7' Desaegher
77' Cordier


0
Gele kaarten
0

Laatste match of eerste training voor Liedekerke?

Zondag sluit Liedekerke de reguliere competitie af met een verplaatsing naar Bertem-Leefdaal. De titel heeft men moeten laten aan Betekom en ook de tweede plaats is geen zekerheid. Veltem heeft één punt voorsprong genomen en speelt op Strombeek. Aan de Heuvelkouter was men wel al eerder verzekerd van een ticket voor de eindronde. Sam Smismans beseft dat de ploeg enkele beroerde weken achter de rug heeft. “Sinds het verlies tegen Borght-Strombeek gaat het allemaal veel minder. Een nul op zes is het gevolg. Onze eerste helft tegen Linden was niet goed. Na de rust brachten we wel opnieuw ons betere spel, maar tot de drie punten leidde dat niet. Dat had Linden enkel te danken aan het optreden van hun sterke keeper.”

Volgens Sam Smismans lag er niet te lang getreurd worden. “Op Bertem-Leefdaal spelen we onze laatste competitiematch, maar je kan ook stellen dat het de eerste wedstrijd is met het oog op de eindronde. Na de competitie zouden we één week vrij zijn. Dan worden we ingedeeld in een poule met vijf tegenstanders die strijden om de promotie.”

Bron: HLN – 03/05/2018

 

Liedekerke en coach Jeroen Winderickx focussen nu op de eindronde: “Twee weken voorbereiding”

LIEDEKERKE – Pas op donderdag 17 mei start de interprovinciale eindronde voor VK Liedekerke. Coach Jeroen Winderickx krijgt met de uitwedstrijd op Bertem-Leefdaal op de slotdag van de reguliere competitie nog een oefenpotje om te experimenteren.

Het resultaat is zondag bijzaak, maar een vierde opeenvolgende nederlaag zou toch wel voor een negatieve spiraal zorgen naar de eindronde toe?

Jeroen Winderickx: “Ik vind het resultaat echt van geen tel. Het komt er echt op aan om de batterijen op te laden en eventueel een beetje te experimenteren. Het is niet zo dat Liedekerke zijn wonden nu likt. De eindronde op zich is ook een prijs, maar we hadden ons eindrondeticket al beet en daarom voelt dat niet zo aan. We hebben nu twee weken voorbereiding voor de boeg wat ik een voordeel vind tegenover de provincies waar nog voorronde gespeeld moet worden. We misten de titel wat mentaal een klap betekende, maar we krijgen de tijd om de focus nu helemaal te verplaatsen naar de eindronde. Voor de seizoenstart hadden we met beide handen getekend voor de eindronde. We houden de voetjes best op de grond.”

Jullie stonden dit seizoen maar vijf keer in het verliezende kamp, de drie jongste matchen werden verloren. Kennen jullie een dipje?

“Ik trek me op aan de tweede helft tegen Linden toen we het voetbal serveerden waar ik naar streef. De jongste weken werden onze individuele foutjes telkens ook koel afgestraft terwijl onze afwerking voor de doelmond eveneens plots sputtert. Tegen Linden telde ik liefst acht uitgespeelde kansen waar we slechts één van scoorden. Naar volgend seizoen werken we aan enkele gerichte versterkingen, maar de huidige basis blijft intact zodat we in een positieve sfeer kunnen verder werken. Doelman Kasper Monné is de enige vertrekker, maar op hem kan je altijd rekenen.”

Hoe laad je de ploeg op voor een overbodige match?

“Je kan Bertem-Leefdaal beter niet onderschatten, want in een laatste thuiswedstrijd van het seizoen gooit er niemand met zijn pet naar. Uiteraard wachten ons in de eindronde andere kleppers. Geef mij maar een thuismatch tegen een traditieclub als RC Mechelen. Een eindronde wordt sowieso een belevenis op zich. In Bertem treden we aan op een klein synthetisch veld wat betekent dat vooral de technisch onderlegde spelers wel eens aan hun trekken zouden kunnen komen.”

Bron: Nieuwsblad.be – 05/05/2018

 

Bertem-Leefdaal – Liedekerke 1-2

De wedstrijd begon met een grote kans voor Bertem. Booten rolde de linkerflank op om een voorzet op maat af te leveren voor Vandermarliere, die net over mikte. Rond de tiende minuut verbaasde de scheidsrechter door een penalty toe te kennen aan Liedekerke na vermeende duwfout van Uka, een zeer strenge beslissing. Desaegher zette de penalty feilloos om. Daarna speelde Liedekerke vanuit de organisatie tegen een onmondig Bertem. In de tweede helft stak de thuisploeg de neus aan het venster door enkele kansen te creëren. Goede tussenkomsten van bezoekende doelman Monné hielden ze van de gelijkmaker. Cordier trapte op het uur de bal staalhard en onhoudbaar in de winkelhaak. Het antwoord bleef niet lang uit: Leirs zette Hambrouck alleen voor de keeper en werkte keurig overhoeks af. Er kwam nog een slotoffensief wat leidde tot een grote kans voor Kempenaers. De stand bleef ongewijzigd.

Bron: HLN – 07/05/2018