VC.HOUTEM-OPLINTER A – VC.BERTEM-LEEFDAAL A

VC.HOUTEM-OPLINTER A
1 - 2
VC.BERTEM-LEEFDAAL A
7 oktober 2017 - 19:30 Bunsbeekstraat P1
Wedstrijdstatistieken
VC.HOUTEM-OPLINTER A
Ploegen
VC.BERTEM-LEEFDAAL A
1
Eindstand
2
44' Velaers
Scorers
60' Reszczynski
72' Uka


1
Gele kaarten
0

Houtem-Oplinter – Bertem-Leefdaal: 1-2

De eerste helft verliep in het voordeel van de bezoekers, met mogelijkheden voor Booten en Resczynski, eerder makkelijk gestuit door doelman Reynaert. De thuisploeg, met de wind in het nadeel, raakte maar moeilijk uit de omknelling los maar scoorde na een hoekschop van Celis, ingekopt door de opgerukte Velaers. De tweede helft was evenwichtig, na een pass van Booten scoorde Reszczynski dan toch. De bezoekers geloofden in hun kansen. Op geharrewar en na hoekschop, trapte Erzen Uka van kort bij binnen. De verwachte lokale stormloop bleef wat achterwege. Hun voorzetten, gedreven door de wind, kwamen nauwelijks aan. Schepmans kopte nog na een schermutseling, de poging ging buiten het kader. Daarmee kreeg een gehandicapt Houtem een eerste nederlaag aangesmeerd.

Bron: HLN – 09/10/2017

 

Joni Velaers (VC Houtem-Oplinter): “Vermijdbare goals”

Eerder onverwacht verloor paars-wit voor het eerst dit seizoen. Halfweg zag het er niettemin erg goed uit. Tegen de gang van het spel in scoorde verdediger Joni Velaers uit de eerste mogelijkheid die zich aandiende en toen zaten we al erg kort bij de rust. De indruk leefde toen dat ze nadien Bertem gingen opslokken, met ruim windvoordeel en naar de geliefde kant van de kantine toe.

“In de cruciale momenten liep het echter fout, we incasseerden twee vermijdbare treffers uit halve kansen. Die uppercut kwam Houtem niet meer te boven. Ik scoorde dan wel eerst na doorlopen en beroerde het leder eigenlijk met de slaap. In de gegeven omstandigheden is mijn treffer niet meer dan een pleister op een houten been. Veel liever behaalde ik een punt dan zaterdag raak te treffen. Natuurlijk was de ontgoocheling erg groot achteraf, niemand zag dit aankomen. Misschien was het het geen echte stormloop eens op achterstand, toch bleven we de betere in het verloop. De wind bleek plots geen bondgenoot want combineren bleek moeilijk. We kunnen ons enkel over deze tegenslag heen zetten.”

Bron: HLN – 10/10/2017