VK.LIEDEKERKE A – VC.BERTEM-LEEFDAAL A

VK.LIEDEKERKE A
3 - 1
VC.BERTEM-LEEFDAAL A
4 februari 2018 - 15:00 Heuvelkouter P1
Wedstrijdstatistieken
VK.LIEDEKERKE A
Ploegen
VC.BERTEM-LEEFDAAL A
3
Eindstand
1
19' Kundi
60' Cordier
86' Cordier
Scorers
67' Uka


Liedekerke gaat voor ongeslagen status

Velen vreesden dat de hervormingen van eerste provinciale tot minder goed voetbal zouden leiden. De kwaliteit van het spel is moeilijk meetbaar, maar spannend is het alleszins.

Op negentig minuten van het einde van de heenronde heeft Betekom één punt voorsprong op Liedekerke. Wie wordt herfstkampioen? Liedekerke neemt het voor de winterstop in eigen huis nog op tegen Bertem-Leefdaal en Borght. Betekom ontvangt Melsbroek en Out-Hoegaarden.

Steve Desaegher wikt en weegt. “We hopen in de resterende matchen zes punten te halen. Dan zouden we ongeslagen de winter ingaan. Op eigen veld moesten we enkel tegen Betekom een puntendeling toestaan. We zouden dan 36 punten hebben, een ongekend succes voor de club. Toch zijn we inderdaad niet zeker van de eerste plaats. We fixeren ons daar niet op.”

Bertem-Leefdaal is voor Steve Desaegher een onbekende. “Twee jaar geleden ontmoette ik hen in de beker. Veel wijzer ben ik daar niet van geworden. Ik verwacht een typische ploeg uit Oost-Brabant. Fysiek zullen ze op punt staan.”

Bron: HLN – 09/12/2017

 

Robin Van De Gucht is terug fit na vier operaties aan de kruisband: “Even gedacht om te stoppen”

LIEDEKERKE – Tegen Boka United stond Robin Van De Gucht (24) na een lange revalidatie al eens aan de aftrap. Voor de komt van Bertem-Leefdaal werd de Denderleeuwse flankaanvaller opnieuw opgeroepen wat de spits een gat in de lucht deed springen.

Je modderde lang aan met knieblessures. Vreesde je nooit dat jouw carrière er definitief op zat?

Robin Van De Gucht: “Vorig jaar zat ik wel diep en dacht ik er even aan om er de brui aan te geven. Ik heb vier operaties aan de kruisband achter de rug. De twee laatste operaties leverden we telkens een begrote revalidatie op van zes maanden die uitliep tot negen maanden. Drie operaties brachten geen soelaas waardoor ik het even niet zag zitten. Toen trok ik naar de Antwerpse specialist Koen Lagae en dat bleek mijn redding. Fysiek heb ik nog wel wat achterstand, maar dat kan ik slechts oppikken via matchritme. Ik speel nu evenwel volledig pijnvrij. Ik ben zo blij dat ik opnieuw kan voetballen. De coach beslist nu wanneer ik mag spelen, maar over het aantal speelkansen mag ik zeker niet mopperen als je weet van waar ik kom.”

Je werd opnieuw opgevist terwijl de plaatsen duur werden bij de versterkte titelkandidaat Liedekerke?

“Toch is er eerder sprake van vriendschap dan van keiharde concurrentie. Iedereen staat liefst zelf aan de aftrap, maar ik ben ervan overtuigd dat jongens op dezelfde positie als Sal Smismans en Yannick Vander Voorde me ook wel een basisplaats gunnen. Het is wel jammer dat we onze leidersplaats verloren aan Betekom, maar we tellen intussen al zes punten voorsprong op nummer drie Veltem. De herfsttitel had mooi gestaan op ons palmares, maar Liedekerke is sowieso aan zijn beste seizoen ooit bezig in eerste provinciale.”

De thuisreputatie moet de ploeg voorbij Bertem-Leefdaal kunnen helpen?

“We bleven dit jaar tegen Betekom op een gelijkspel steken, maar alle overige thuiswedstrijden wonnen we. Dat danken we uiteraard in niet geringe mate aan onze fantastische aanhangers die steeds talrijker worden. Je voelt de sfeer van ons seizoen in tweede provinciale waarin we promoveerden opnieuw door de club bruisen. Misschien is dat wel een gunstig voorteken. Bertem-Leefdaal ken ik niet, maar ik verwacht een pittige wedstrijd tegen een ploeg die geen geschenken zal uitdelen. Ik verwacht een versterkte afweergordel die wij dus moeten openen.”

Bron: Nieuwsblad.be – 09/12/2017

 

Blaast VK Liedekerke titelstrijd nieuw leven in?

Zondag neemt Liedekerke het in eigen huis op tegen Bertem-Leefdaal. Het gaat om een inhaalwedstrijd die eigenlijk al begin december moest afgewerkt worden. Aan de Heuvelkouter kunnen goede zaken gedaan worden. Competitieleider Betekom kwam dat weekend wel in actie, zodat de teller na dit weekend gelijk staat.

Betekom telt op dit moment vier punten voorsprong. Bij Liedekerkse winst wordt dat dus herleid tot één punt. Bertem-Leefdaal is een onbekende tegenstander, die met een negende plaats in de middenmoot staat.

Intussen wordt er achter de schermen werk gemaakt van de nieuwe ploeg voor volgend seizoen. Voorzitter Gunther Bockstal geeft een stand van zaken. “We gaan verder in zee met trainer Jeroen Winderickx. Dat lijkt een evidentie. Ik schat dat intussen al een tachtig procent van de huidige spelerskern heeft bijgetekend voor volgend seizoen. Clubs uit de regio hoeven dus geen inspanningen meer te doen om spelers weg te kapen. Bij de blijvers zijn trouwens ook sterkhouders. Ik denk daarbij aan Desaegher of Menebhi. Monné gaat weg, maar we hebben een vervanger op het oog.”

Bron: HLN – 03/02/2018

 

Ives Cordier (VK Liedekerke): “We kunnen een goede zaak doen dit weekend”

LIEDEKERKE – Ives Cordier is aan zijn eerste seizoen bezig op de Heuvelkouter en dat is een groot succes. Zondag wil de gewezen speler van Eendracht Aalst met Liedekerke op eigen terrein de maat nemen van Bertem-Leefdaal zodat de tweede plaats verstevigd wordt met dan nog slechts één punt achterstand op herfstkampioen Betekom.

“We kunnen een goede zaak doen. Tegen Meise bleven we steken op een ontgoochelend gelijkspel, maar tegen Strombeek hielden we wel verdiend de volle buit thuis. We kenden een iets mindere periode, maar ik denk dat we over dat dipje heen zijn. De buitenwereld bestempelde ons voor de seizoenstart niet als titelkandidaat en eigenlijk hoeven we dat zelf dus ook niet te doen. Stiekem droom je er als speler uiteraard wel van. Een titel is in een carrière nu eenmaal een unieke belevenis.”

“Zelf ben ik Liedekerke vooral dankbaar voor de geboden kans nadat ik er bij Meldert na een meningsverschil voortijdig de brui aan gaf. We beschikken over een goede ploeg en bovendien zijn de spelers bereid om zich voor elkaar het vuur uit de sloffen te lopen. We beschikken ook over verscheidene creatieve spelers die met een flits het verschil kunnen maken.”

“Zelf speel ik doorgaans op positie zes of acht. Ik voel me hier in mijn sas. De hechte band tussen de spelers en entourage vormt een meerwaarde. Liedekerke is een warme en familiale club. Toen ik gepolst werd om mijn contract te verlengen, duurde het gesprek hooguit twee minuten waarna ik meteen mijn krabbel zette voor een extra seizoen. De promotie is geen must, maar de top drie wel.”

Bron: Nieuwsblad.be – 03/02/2018

 

Liedekerke – Bertem-Leefdaal 3-1

Liedekerke heeft een logische en verdiende 3-1-overwinning behaald tegen een aanvallend te voorzichtig Bertem-Leefdaal. Door de inhaalwedstrijd te winnen nadert de ploeg tot op één punt van leider Betekom.

De thuisploeg kwam vroeg in de match op voorsprong. Kundi kopte een corner voorbij doelman Van Acker. Desaegher trof de dwarsligger en Vande Voorde schoot voorlangs. Aan de overzijde trof Leirs de paal en ging een schot van Reszcynski over.

Na de pauze verdubbelde Cordier vanop de stip de voorsprong, nadat eerder een strafschopfout op Desaegher was gemaakt. De bezoekers leken even in de match te komen, toen Reszczynski een center binnentikte. Liedekerke bleef echter de kansen opstapelen. Bronselaer, Desaegher en Verhavert misten. In de slotfase trapte uitblinker Cordier een hoekschop rechtstreeks binnen.

Bron: HLN – 05/02/2018

 

Ives Cordier laat Liedekerke weer dromen: “Begonnen aan reeks”

Zondag behaalde Liedekerke zonder al te veel problemen een 3-1-overwinning tegen Bertem-Leefdaal. Vermits het om een inhaalwedstrijd ging en competitieleider Betekom niet in actie kwam, doet de ploeg goede zaken. Liedekerke nadert nu tot op één punt van de leider.

Ives Cordier was met twee doelpunten een van de smaakmakers bij ‘Likert’. Vooral zijn tweede doelpunt was een pareltje. Hij trapte een hoekschop rechtstreeks voorbij doelman Van Acker. “Neen, het was echt geen toeval. Bertem-Leefdaal werd gescout en onze scouter heeft prima werk verricht. We wisten dat hun doelman tamelijk ver uit zijn doel stond. Op trainingen heb ik dan ook enkele keren op de hoekschoppen en de vrije trappen gewerkt. In de slotfase van de match was er een ideale situatie om het getrainde toe te passen in de praktijk. Uiteraard moet je bij dergelijke ballen wat geluk hebben, maar het was in de eerste plaats toch het resultaat van een goede werking op training.”

Alles in acht genomen moest Liedekerke zeker niet tot het uiterste gaan om de drie punten te pakken. Ives Cordier beaamt. “De eerste helft was degelijk. Na de rust speelden we in een hogere versnelling. We kregen kans na kans. De tegenstander gaf enorm veel ruimte weg en dat hadden we niet verwacht. Normaal spelen ze veel meer als een blok. Ik vond het enkel jammer dat we een onnodig doelpunt moeten toestaan. Gelukkig had het geen invloed op het resultaat en wonnen we terecht.”

Het ziet er sterk naar uit dat de titelstrijd in eerste provinciale ongekend spannend zal worden.

Ives Cordier blikt vooruit. “De nederlaag op Veltem is verteerd. We zijn weer aan een reeks begonnen. Het klopt dat de spanning terug is, maar de groep is daar niet te veel mee bezig. Iedereen heeft gewoon veel honger. Van transferitis is ook geen sprake. Met Kazi en Vanzeebroeck werden twee nieuwkomers binnengehaald. Veel is er niet meer nodig. Ik verwacht dan ook geen stormloop meer van externe spelers. Zelf heb ik ook verlengd. Ik wil mijn mooie loopbaan afsluiten aan de Heuvelkouter. De staf heeft me weer scherp gekregen. Dat is hun verdienste. Daar wil ik iets tegenover zetten.”

Bron: HLN – 06/02/2018