VK.LINDEN A – VC.BERTEM-LEEFDAAL A

VK.LINDEN A
1 - 2
VC.BERTEM-LEEFDAAL A
11 november 2018 - 15:00 Kerkdreef P1
Wedstrijdstatistieken
VK.LINDEN A
Ploegen
VC.BERTEM-LEEFDAAL A
1
Eindstand
2
6' Velaers
Scorers
26' Marion
83' Vandermarliere


0
Gele kaarten
1

Laurens Van Cleynenbreugel (VK Linden): “We gaan niet naast onze schoenen lopen”

Het fiere VK Linden verdedigt zondagmiddag zijn leidersplaats thuis tegen het verraderlijke VC Bertem-Leefdaal. Groen-wit heeft ondertussen echter een stevige thuisreputatie opgebouwd en wil die ook nu graag overeind zien te houden.

Hoe gaat VK Linden om met die koppositie? “We blijven er vrij nuchter bij”, klinkt het bij Laurens Van Cleynenbreugel. “We genieten ervan, maar we gaan nu niet naast onze schoenen lopen omdat we eerste staan. Iedereen beseft dat het nog altijd geen doel op zich is. We gaan zeker niet al onze matchen nog winnen, maar die volgende nederlaag gaan we natuurlijk wel nog zo lang mogelijk proberen uit te stellen. Zeker op eigen veld. In Linden is nog niemand komen winnen dit seizoen en dat willen we graag zo houden.”

Zondag wacht nochtans weer een te duchten tegenstander. “We kennen Bertem-Leefdaal goed”, weet Van Cleynenbreugel. “Er speelt een soort van derbygevoel mee. Dat zorgt altijd voor wat extra motivatie. Bertem-Leefdaal is destijds mee met ons naar eerste provinciale gepromoveerd, dus we hebben er de voorbije jaren al vaker tegen gespeeld. Het zijn altijd felbevochten duels, dus we mogen het zeker niet te licht opnemen. Zij zijn net als ons goed aan het seizoen begonnen, maar na die nederlaag van vorige week tegen Liedekerke zijn ze van de derde naar de zesde plaats teruggezakt. Zo zie je maar hoe snel het kan gaan. Er zijn veel ploegen aan elkaar gewaagd, dus we blijven beter met de voetjes op de grond.”

Wat uiteraard niet wegneemt dat VK Linden na tien speeldagen een erg positieve evaluatie kan maken. “Op die twee zware nederlagen in Grimbergen en Vossem na, kunnen we heel tevreden zijn. De kwaliteitsinjectie heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen. De groep hangt ook heel fel aan elkaar. De sfeer is goed en dat uit zich ook in de resultaten.”

Bron: HLN – 09/11/2018

 

Late tegentreffer bezorgt Linden koude douche

Leider VK Linden heeft tegen VC Bertem-Leefdaal een unieke kans laten liggen om een paar concurrenten verder achter zich te laten. Met een late goal trokken de bezoekers finaal het laken nog naar zich toe.

De thuisploeg nam een uitstekende start. Doelman Theys kreeg een schot van Oli van Bladel niet onder controle en Velaers tikte de rebound binnen. Linden zag toen Mike De Silva geblesseerd uitvallen. Bertem-Leefdaal nam stilaan de bovenhand en na een snelle omschakeling stonden de bordjes weer gelijk via Marion die aan de tweede paal raak trof.

De tweede helft verliep gelijkopgaand. Linden had misschien wel het overwicht, maar Bertem-Leefdaal hield vlot stand en prikte zelf ook een paar keer tegen. Het venijn zat hem in de staart. Een kwartier voor tijd kopte van Bladel voorlangs en niet veel later zag Baeyens de 2-1 nog van de lijn gekeerd. Na balverlies dropte Mammadbeyli aan de overkant de bal in de box en Vandermarliere duwde binnen: 1-2. In de slotseconden kwam Bevernage nog alleen voor doel, maar Theys redde de meubelen met een prima redding.

Bron: HLN – 12/11/2018

 

VK Linden – Bertem-Leefdaal 1-2

De thuisploeg nam een uitstekende start. Doelman Theys kreeg een schot van Oli van Bladel niet onder controle en Velaers tikte de rebound binnen. Bertem-Leefdaal nam stilaan de bovenhand en na een snelle omschakeling stonden de bordjes weer gelijk via Marion.

De tweede helft verliep gelijkopgaand. Het venijn zat hem in de staart. Na balverlies dropte Mammadbeyli de bal in de box en Vandermarliere duwde binnen: 1-2. In de slotseconden kwam Bevernage nog alleen voor doel, maar Theys redde de meubelen met een prima redding.

Bron: HLN – 12/11/2018

 

Bart Bevernage (VK Linden): “Geen man overboord”

Leider VK Linden verslikte zich zondag in de Leuvense derby tegen VC Bertem-Leefdaal (1-2) en zag KFC Diest zo weer op gelijke hoogte komen.

“Gezien het matchverloop zou een gelijkspel een terechte uitslag geweest zijn”, vindt kapitein Bart Bevernage. “Wij lieten een paar goeie kansen op de winnende treffer liggen en op het einde kregen we het deksel nog op de neus. Dat is nu eenmaal voetbal. We moesten nu wel een paar spelers missen, maar dat mag geen excuus zijn. De kern is normaal gezien wel breed genoeg om dat op te vangen.”

“De teleurstelling in de kleedkamer was groot”, geeft Bevernaege toe. “Dat is niet meer dan normaal. Maar de kater was ook snel weer doorgespoeld. Bertem-Leefdaal is niet de minste tegenstander. Het is een ploeg met veel duelkracht, maar ook met het nodige technisch vermogen. Zij zullen nog veel ploegen pijn doen dit seizoen. Een drama was dit verlies dus zeker niet. We hebben een kans laten liggen om wat afstand te nemen van de achtervolgers, maar er is nog altijd geen man overboord.”

Bron: HLN – 13/11/2018