VK.LINDEN A – VC.BERTEM-LEEFDAAL A

VK.LINDEN A
1 - 0
VC.BERTEM-LEEFDAAL A
5 november 2017 - 14:30 Kerkdreef P1
Wedstrijdstatistieken
VK.LINDEN A
Ploegen
VC.BERTEM-LEEFDAAL A
55' Loockx
Scorers


3
Gele kaarten
3

Bart Bevernage wil na mindere periode bevestigen: “Deze kans niet laten liggen”

Nieuwkomer VK Linden kende een woelige start, maar is nog altijd vastberaden om dit seizoen een goed figuur te slaan in eerste provinciale. Tegen Strombeek werd alvast een stap in de goeie richting gezet. Nu zondag moet er thuis tegen Bertem-Leefdaal natuurlijk wel nog bevestigd worden.

Ancien Bart Bevernage laat zijn licht schijnen over het debuut van VK Linden in eerste provinciale. “Er zijn zowel positieve als negatieve dingen te noteren”, klinkt het. “Na het succesverhaal van vorig seizoen vielen de resultaten nu een beetje tegen. Ondanks het feit dat we bij momenten écht wel goed voetbal brachten en meer punten verdienden dan dat we nu hebben.”

“Ik heb zes jaar met Rudy Verheyden gewerkt als coach. De trainerswissel was dus wel een beetje aanpassen. Maar, het klikt zeker ook wel met Frank Luckermans. De sfeer in de groep zit weer goed. Iedereen heeft eens in de spiegel gekeken, er wordt stevig getraind en er is nog altijd voldoende kwaliteit aanwezig om een rustig seizoen door te maken. Deze club verdient dat ook. Het is snel gegaan de laatste jaren voor VK Linden, maar alles is hier aanwezig om tot een volwaardige eersteprovincialer uit te groeien. Het is nu aan de spelers om dat ook waar te maken.”

Bevestigen

In dat opzicht wordt de match van zondag dus heel belangrijk? “Inderdaad”, beseft Bevernage. “De voorbije weken hadden we het moeilijk om resultaat te spelen. Tegen Strombeek werd eindelijk nog eens aangeknoopt met een overwinning. Dat heeft deugd gedaan, maar nu moet de bevestiging volgen. We kennen Bertem-Leefdaal nog van vorig seizoen in tweede provinciale. Het is een goed voetballende ploeg, die vrijwel samengebleven is. Alleen hebben ze blijkbaar wel een vlot scorende spits bijgehaald. Die zullen we dus in het oog moeten houden. Maar, wij spelen thuis én we krijgen de kans om over hen heen te springen richting linkerkolom. En daar horen we met deze ploeg volgens mij ook wel thuis. We weten dus wat ons te doen staat. Deze kans mogen we niet laten liggen.”

Bron: HLN – 03/11/2017

 

Frank Luckermans: “Bertem-Leefdaal liet al straffe dingen zien”

LINDEN / LUBBEEK – Linden won vorig weekend van Strombeek en deed zo een uitstekende zaak onderin het klassement. “We willen die prestatie herhalen”, klinkt trainer Luckermans ambitieus. “De punten waren uiteraard heel welgekomen en hebben ons een niet te onderschatten dosis aan zelfvertrouwen opgeleverd. Een derby zoals die tegen Bertem-Leefdaal is altijd iets speciaal, maar we proberen de match te benaderen zoals altijd. Ik verwacht een pittig duel, doorspekt met een gezonde agressiviteit en hoop dat we als winnaar uit de strijd komen. Bertem heeft dit seizoen al enkele straffe resultaten laten optekenen, dus we mogen de tegenstander absoluut niet onderschatten.”

Bron: Nieuwsblad.be – 04/11/2017

 

Opnieuw drie gouden punten voor Linden

In een weinig hoogstaande partij heeft VK Linden opnieuw drie gouden punten gepakt. De thuisploeg zette een goeie organisatie neer en kreeg twee kansjes via Reynders en van Bladel. Aan de overkant pakte doelman Vanhoyland op slag van rust uit met een schitterende redding op een poging van Reszczynski. Na de pauze kwam Linden iets meer opzetten. Doelman Van Acker kreeg een poging van Reynders niet onder controle en Loockx was bij de pinken om de 1-0 binnen te duwen. Bertem-Leefdaal perste er dan nog een slotoffensief uit, maar Booten werd afgevlagd wegens buitenspel.

Bron: HLN – 06/11/2017

 

Frank Luckermans: “Vanhoyland hield ons recht net voor de rust”

LINDEN / LUBBEEK – Linden heeft zijn mindere competitiestart definitief achter zich gelaten en is na twee opeenvolgende zeges opgeklommen naar de achtste plaats. “Het was een gesloten wedstrijd”, zegt trainer Luckermans over de partij tegen Bertem-Leefdaal (1-0). “Voor de pauze hadden we licht overwicht, maar verder dan twee pogingen van respectievelijk Van Bladel en Reynders kwamen we niet. Op slag van rust hield onze doelman Vanhoyland ons recht, zodat we met een gelijke stand de rust ingingen. Na de pauze was Loockx alert op een gelost schot van Reynders en hij werkte de 1-0 in doel. Daarna kozen de bezoekers resoluut voor de aanval, maar we kwamen niet meer in problemen.”

Bron: Nieuwsblad.be – 07/11/2017