Mario Cassimon heeft vertrouwen: “Gebrek aan efficiëntie is weggewerkt”

BERTEM – Trainer Mario Cassimon loodste Bertem-Leefdaal vorig seizoen als promovendus naar een knappe zesde plaats in de eindstand. De 49-jarige coach mikt in deze campagne op een plek in de middenmoot.

“Mijn doelstelling is om Bertem-Leefdaal in eerste provinciale te houden”, zegt Mario Cassimon. “Dat is een absolute must om het groeiproces van deze club niet tegen te houden. Mikken op promotie is dan weer niet realistisch, want dat strookt niet met het budget en de omkadering. Verder wil ik elke speler individueel stappen laten zetten en hoop ik om mijn team ook collectief sterker te maken.”

“De voorbereiding is alvast goed verlopen, want iedereen heeft voldoende speelminuten gekregen in de aanloop naar de competitie. Tijdens de eerste drie wedstrijden, tegen resp. Betekom, Tienen en Wambeek, focusten we vooral op de organisatie. Nadien verlegden we het accent naar de opbouw en de aanvalslijnen.”

Stevige basis

“Het niveau was niet altijd denderend, maar dat is normaal in deze fase van het seizoen na amper zes weken training. De spelers hebben een stevige basis gelegd op conditioneel vlak en zijn gewapend om een hele competitie te strijden voor elke morzel grond. Ik heb intussen een typeploeg in mijn hoofd, die wekelijks wel kan veranderen op enkele posities, afhankelijk van de tegenstander.”

Vorig seizoen draaide het uitstekend bij Bertem-Leefdaal, al was het gebrek aan efficiëntie een doorn in het oog van Mario Cassimon.

“Naast Booten en Reszczynski hadden we te weinig spelers die konden scoren. De club heeft tijdens het tussenseizoen een inspanning gedaan om dat manco weg te werken. Met Marion, Ulens, Er, Feyaerts en Mammadbeyli in mijn selectie beschik ik nu over voldoende mogelijkheden.”

“In de Beker van Brabant toonden we ons al erg trefzeker met 24 doelpunten, waarvan er 7 gemaakt werden door Mammadbeyli. Hij klaarde die klus overigens telkens tijdens invalbeurten van een half uur, dus we verwachten bijzonder veel van hem in de competitie.”

Bron: Nieuwsblad.be – 29/08/2018

Share: