Mario Cassimon kijkt uit naar de confrontatie met Veltem: “Ik wil altijd meer en beter”

BERTEM – Bertem-Leefdaal heeft zich dankzij een voortreffelijke terugronde ontpopt tot de seizoensrevelatie. Trainer Mario Cassimon zal ook volgend jaar aan het roer staan bij de fusieclub en spreekt ambitieuze taal.

“Het was niet evident om als promovendus in deze sterke reeks te spelen”, zegts de 48-jarige coach. “Toch hebben we al elke ploeg punten afhandig kunnen maken, behalve leider Liedekerke. Zij komen op de laatste speeldag op bezoek in Bertem en aangezien Jempie Custers, de coach van hun grote titelconcurrent Betekom, een goede vriend is, zullen we er alles aandoen om te winnen. Het grote voordeel is dat ik met een jonge selectie kan werken bij Bertem. Door geduld te tonen en positief te coachen kan ik de jeugdige spelers tactisch, mentaal, conditioneel en technisch naar een hoger niveau stuwen. Daarnaast heerst er een ongedwongen en aangename sfeer in het team en kan ik met Peter Lemrechts en Ludo Ceuppens terugvallen op een ervaren staf.”

Na de winterstop onderging het team van Cassimon een ware metamorfose.

“Er zijn enkele factoren die een rol gespeeld hebben in het succes tijdens de terugronde. Eerst en vooral lieten we in het eerste deel van de competitie te veel steken vallen in de zone van de waarheid.”

“Op dat vlak hebben Booten en Reszczynski een enorme stap voorwaarts gedaan. In de heenronde misten we onze aanvoerder Dries Leirs en hij is samen met Uka de motor van dit elftal. Door hem te recupereren vanaf januari speelden we meteen op een hoger niveau. Ook defensief hebben we de vlucht vooruit genomen onder aanvoering van een ijzersterke Labanieh.”

“Ik wil geen ambitie uitspreken voor volgend seizoen, maar iedereen die me kent, weet dat ik altijd beter en meer wil.”

“De confrontaties met Veltem zijn altijd interessant, omdat beide teams aanvallend spelen. Ze hebben een matuur elftal met enkele kleppers als Imberechts, Simon Vanhentenrijk, de broers Lauwens en vooral Van Remoortel. Ik ben een enorme fan van Thomas Lauwens, die zijn klasse dit seizoen heeft bevestigd”, aldus nog Mario Cassimon.

Bron: Nieuwsblad.be

Share: