Mario Cassimon trekt met zijn staf naar Bierbeek

De kogel is door de spreekwoordelijke kerk. Trainer Mario Cassimon verlaat op het einde van het seizoen met zijn staf VC Bertem-Leefdaal voor reeksgenoot HO Bierbeek. Ze tekenden er voor twee seizoenen. Na de thuiswedstrijd tegen Rhodienne-De Hoek maakte Cassimon in de kleedkamers zijn beslissing bekend.

Op sportief vlak viel te noteren dat de blauwen opnieuw niet trefzeker waren. “0-0 was een juist resultaat, want de match was voortdurend in evenwicht. Ik denk dat Bertem een licht overwicht had, maar ik val in herhaling als ik stel dat we opnieuw te weinig brengen in en rond hun zestien meter”, klinkt de analyse van de T1.

Buiten Cassimon gaan T2 Peter Lembrechts en teamafgevaardigde Ludo Ceuppens, die een verleden heeft in Bierbeek, naar de groen-witten. “Ik heb eruit gehaald wat er voorlopig uit viel te halen. We stegen met deze jonge ploeg van tweede naar eerste provinciale en eindigden vorig seizoen als promovendus op een mooie zesde plaats. Dat was een enorm leuke jaargang. Dit seizoen had er misschien meer ingezeten, maar door het uitvallen van onze voorspelers kwam dat er niet helemaal uit. Die mogelijkheid om naar Bierbeek te gaan, was zeer aanlokkelijk. Deze sportieve kans kon ik niet laten liggen. Het was na drie seizoenen tijd om andere lucht op te snuiven, dit is een grote stap vooruit op verschillende niveaus”, weet Cassimon.

“Ik ging regelmatig naar Bierbeek kijken op zaterdag gezien wij ’s zondags spelen. Zo kende ik hen en kwamen ze bij mij terecht. Ik krijg twee jaar de tijd om er iets neet te zetten, zo geven ze me ook vertrouwen. Het nieuwe bestuur heeft er veel ambitie en wil geen al te gekke dingen doen”, weet hij. “Ik ga uiteraard bij Bertem nog alles geven wat erin zit.”

“Het was een rare dag, dit hadden we niet voelen aankomen”, klinkt het bij verschillende spelers.

“We zitten uiteraard verveeld met deze onverwachte situatie”, weet penningmeester Wim Van Herck. “Naar volgend seizoen toe moeten we op zoek naar een nieuwe trainer en staf. Mario vertelde het de spelers na de thuiswedstrijd tegen Rhodienne-De Hoek en dat nieuws sloeg uiteraard in als een bom. Geïnteresseerden om de sportieve staf aan te vullen mogen zich altijd melden via w.van.herck@skynet.be.”

Bron: HLN

Share: