P1

Wedstrijdverslagen

01/10/2017 – V.C. Bertem-Leefdaal – H.O. Bierbeek: 0-1

Mooie affiche omwille van een toch streekgebonden derby en ook een wedstrijd tussen een traditieclub en een nieuwkomer. Verder ook vele spelers en stafleden van beide ploegen die elkaar kennen wat ook een leuk gegeven is.

Eerste helft was gelijkopgaand, in die zin dat Bierbeek overwicht had op het middenveld qua duels en ook in efficiëntie. Enige kans waar we niet goed in positie stonden, werd mooi afgewerkt door spits in vorm Bache. Bertem had het in begin moeilijk door hoge druk Bierbeek en de aansluiting middenveld naar aanval was te weinig. Na een kwartier waren er enkele goede combinaties maar werden ofwel stevig afgestopt (3 gele kaarten voor driehoek Bierbeek) ofwel kwamen we tekort in de 16m. Drie kansen, waarvan twee grote, verdienden meer.

Na rust was het balbezit veel groter en kwam Bierbeek zelden in de buurt van Van Acker. De kansen waren schaars omdat de laatste pass onzuiver was, te laat of de verkeerde loopacties. Vanneck trapte nog op de lat en paal, Reszczynski net naast en Booten dribbelde de hele verdediging maar opnieuw geen afwerking.

Al bij al toonde we opnieuw dat we qua niveau goed zitten in P1, enkel nog werken aan vermijdbare leermomenten die punten kosten, efficiënter zijn en dan komen opnieuw de punten.

07/10/2017 – V.C. Houtem – Oplinter – V.C. Bertem-Leefdaal: 1-2

Na twee verlieswedstrijden was winst of minstens een punt noodzakelijk om te vermijden dat we in de onderste regionen belanden. Demarez en Clerick gaven verstek door respectievelijk blessure aan kniepees en het verwijderen van wijsheidstanden. Cloots en Goffin namen hun plaats in.

In de eerste helft hadden we constant veldoverwicht, mede door de gunstige rugwind, we konden bergaf voetballen en we waren ook gretiger in de duels en af en toe maakten we enkele goede combinaties. Opnieuw was het middenveld slordig in de passing  en kwam de laatste pass nooit aan. We creëerden te weinig kansen t.o.v. het veldoverwicht. Booten mistte onbegrijpelijk op de lijn en Reszczynski trof de lat met een vrije trap. Houtem kreeg op slag van rust een hoekschop na nonchalant balverlies en daarop scoorden ze. Een mokerslag die aankwam.

Na rust probeerden we opnieuw te voetballen maar nu zat de wind en het veld in het voordeel van Houtem. Toch werd Reszczynski goed aangespeeld in de diepte en scoorde hij mooi. Buttiens verving Hambrouck op het uur en na een hoekschop scoorde Uka na deviatie van Goffin. Houtem zette alles op alles en na enkele wissels kwamen ze meer en meer in onze 16. We zakten ook te laag en konden niet meer de vrije man vinden maar wonnen toch verdiend.

Een belangrijke overwinning.