Ralph Kempenaers: “Ideale omstandigheden in het Warandestadion” en “VC Bertem-Leefdaal toont goede mentaliteit in Warandestadion”

VC Bertem-Leefdaal realiseerde een stunt door op het veld van titelkandidaat nummer een KFC Diest te gaan winnen met 1-2. Eén van de defensieve architecten van dit succes was nummer vier Ralph Kempenaers. Hij genoot dan ook terecht na van één van de mooiste overwinningen in zijn overigens nog prille carrière.

“Ik denk dat we kunnen terugkijken op een match die goed op en neer ging op het grote veld, met veel voetbal over de grond. Er waren kleine kansen langs beide kanten. Zij scoren met een schot van buiten de zestien meter. In de tweede helft duwen wij meer vooruit, komen we er meer uit. We maken gelijk op vrije trap. Dan was bij hen de veer wat gebroken en onze spits Jorn kon gretig gebruikmaken van de ruimte. De winninggoal kwam via een counter van Yorik Feyaerts op aangeven van Brusk Er, die speelden allebei heel sterk”, blikt Kempenaers terug.

“In de eerste helft was het soms zoeken op het middenveld omdat hun spits Gommers vaak naar binnenkwam vanaf zijn flank, maar na een halfuur hebben we dat goed opgevangen door man op man te gaan spelen. Vergauwen hadden we ook goed onder controle. Het waren omstandigheden die ik graag heb: een groot nat veld met wel wat fysieke duels op snelheid en kracht. Hakim Labanieh en ik zijn goed geslaagd in onze taak.”

“Ik had de indruk dat wij meer voor elkaar wilden lopen. Het was leuk om voor wat volk te spelen, al vond ik het publiek wel zeer kritisch voor de eigen ploeg. Ze begonnen hun verdedigers al uit te fluiten na een kwartier, die hadden het er duidelijk lastig mee. Op vlak van beleving is dit wel een van de mooiste zeges, maar in de jeugd met OHL was het ook wel altijd mooi als we op Brugge of Anderlecht gingen winnen. Dat valt moeilijk te vergelijken.”

“Wij spelen blijkbaar altijd beter tegen de toppers. Gezien ons programma denk ik dat de start zeker geslaagd is. De sfeer is bij ons al drie jaar top, wij gaan veel samen op stap. Dat levert echt wel punten op.”

Bron: HLN

Share: