Reszczynski wil verrassen: “Opnieuw twee doelpunten maken”

VC Bertem-Leefdaal opent zaterdagavond thuis tegen SC Aarschot de tweede competitiehelft in eerste provinciale. In de heenmatch kwam Bertem-Leefdaal heel snel op voorsprong en gingen ze er met 1-4 winnen. Centrale spits Jorn Reszczynski tekende toen twee doelpunten aan. Of hetzelfde resultaat thuis opnieuw mogelijk is, betwijfelt Jorn enigszins.

Jorn sloot de eerste competitiehelft af met negen treffers en een hamstringblessure. “Dat was al een mooi aantal voor mijn eerste halve seizoen in eerste. Mijn doel is om er deze jaargang vijftien te scoren. Twintig stuks zou al zeer mooi zijn, maar laat ons niet voorop lopen op de feiten”, opent de snelle en krachtige spits. “Ik raakte voor de eerste keer ooit geblesseerd en wel aan de hamstrings. Ik lag eerst twee weken stil, daarna speelde ik een match tegen Veltem, waarna ik opnieuw last ondervond. Tijdens de slotmatch kon ik niet aan de volle honderd procent doorspelen. Tijdens de winterstop kon ik gelukkig herstellen en de volledige voorbereiding meemaken.”

“Ik werd door de coach enkele keren op een andere positie gezet, maar of dat gevolgen heeft voor de match tegen Aarschot weet ik niet”, vertelt de twintiger. “In de heenmatch kon ik twee keer raak treffen, uiteraard ga ik dat nu opnieuw proberen. Dat zal iets moeilijker worden, aangezien de tegenstander me nu beter kent. De sleutel om de match open te breken, is om net zoals op hun veld snel te scoren en ze zo monddood te maken. We stonden er na ongeveer vijf minuten al 0-2 in het voordeel. Ik zal zoals steeds vanaf het eerste fluitsignaal alles geven. Ik ga tevreden zijn indien we een prima wedstrijd afleggen en er alles uithalen wat erin zit. Geen enkele ploeg kwam tot nu toe makkelijk punten bij ons halen, dus het zal een scherpe match worden”, voorspelt Reszczynski.

Moeilijke maand

Tegen de grote ploegen zoals Aarschot en leider Betekom wonnen ze in de heenronde, tegen sommige kleinere teams lieten ze punten liggen. “Het zal heel wat moeilijker worden dan tijdens het competitiebegin. Ik zie Betekom kampioen spelen. Ik vrees dat we deze maand op niet al te veel punten moeten hopen, maar het mag altijd natuurlijk. We moeten tegen de mindere ploegen de punten pakken, eigenlijk een beetje het omgekeerde van vorig competitiedeel”, aldus de spits.

“We spelen uitzonderlijk zaterdagavond. Bij een goed resultaat is dat wel een leuk gegeven om met deze jonge groep eventueel een stapje in de wereld te zetten.”

Bron: HLN

Share: