Robbe Hoymans en zijn maats etaleren hun uitstekende vorm: “Thuisreputatie uitbouwen”

BERTEM – Bertem-Leefdaal speelt al enkele weken op hoog niveau en won zondag na een onberispelijke prestatie ook van Melsbroek (3-1). De hoogvorm van de fusieclub brengt een voorlopige zevende plaats in de stand met zich mee.

Begin februari verraste Bertem-Leefdaal vriend en vijand met een ijzersterke prestatie op het veld van Bierbeek. Pas in de slotminuut kon de titelkandidaat gelijkstellen tegen het solide elftal van trainer Cassimon. Sindsdien liet de promovendus niets meer liggen en rolde het Houtem-Oplinter en BOKA met respectievelijk 5-1 en 2-5 op.

“Tegen Melsbroek hadden we het in het begin van de partij nochtans niet onder de markt”, bespreekt de 20-jarige verdediger Robbe Hoymans de knappe 3-1 overwinning. “Door een misverstand tussen onze keeper en verdediger Kempenaers keken we na een kwartier tegen een achterstand aan. We lieten de kopjes niet hangen en probeerden zo snel mogelijk vat te krijgen op de tegenstander. Beetje bij beetje knokten we ons terug in de match en via een treffer van Demarez kwamen we op het halfuur op gelijke hoogte na slecht uitverdedigen van Melsbroek. Na de herneming kon de partij alle kanten uit, want beide teams speelden enkele kansen bij elkaar. Wij sprongen het beste om met de mogelijkheden en klommen via een kopbalgoal van Booten op voorsprong. Melsbroek gaf zich niet gewonnen en kwam nog dichtbij de gelijkmaker, maar hun poging strandde op de dwarsligger. In de toegevoegde tijd prikte Jorn Reszczynski het verlossende derde doelpunt tegen de netten.”

“We willen ons zo snel mogelijk verzekeren van het behoud. Volgens mij hebben we nog een drie overwinningen nodig om in eerste provinciale te blijven. Met Hoegaarden en Linden volgen nu twee cruciale duels. Naast het behoud willen we eveneens onze thuisreputatie verder uitbouwen op ons kleine kunstgrasveld. Dat we in de terugronde meer punten pakken dan voor de winterstop is geen verrassing voor ons. Dat is altijd het geval bij de ploegen die coach Cassimon onder zijn hoede heeft.”

Bron: Nieuwsblad.be

Share: