VC Bertem-Leefdaal hoopt op een even goede positie als vorig jaar

Snelle middenvelder Brusk Er kwam over van HO Bierbeek en wil bij VC Bertem-Leefdaal vooral meer plezier en speeltijd opdoen. De prille twintiger uit Kessel-Lo is tevreden over zijn eigen voorbereiding en over die van de ploeg en voelt zich helemaal klaar om met een positief gevoel de competitie in eerste provinciale aan te vatten.

“Ik ging naar Bertem-Leefdaal voor meer speelminuten en om opnieuw het voetbalplezier en een drive te ontdekken”, zegt hij. “Bij Bierbeek raakte ik stilaan meer op een zijspoor. In Bertem kende ik trainer Mario Cassimon al van jongsaf aan bij OHL. Daarna was hij ook mijn coach bij de U19 bij OHL, hij kent mijn kwaliteiten en mijn werkpunten. Hij kent mij als persoon en als voetballer, dat was ook een van de redenen waarom ik naar hier kwam. Mijn goede vriend, verdediger Robbe Hoymans, haalde me ook over en de rest kende ik voor het merendeel ook al. Ook de faciliteiten en hun kunstgras haalden me over de streep, het was een combinatie van vele factoren. Het totaalbeeld sprak me aan. Ik wil nu zoveel mogelijk spelen om weer op niveau te komen”, geeft de nummer zeven weer. “De voorbereiding verliep goed. In de match tegen Sportief Rotselaar hadden we het iets moeilijker dan de andere tegenstanders in de Beker van Vlaams-Brabant. Ze zetten ons goed vast, we wonnen er als ploeg en kunnen zo positief naar de competitiestart toeleven.”

Thuis punten pakken

Vorig jaar werden de hemelsblauwen zesde. Ze hopen deze prestatie te herhalen. “Deze reeks is veel sterker in vergelijking met vorig seizoen, zeker met de inbreng van onder andere Grimbergen en Diest. We gaan voor een zo goed mogelijk resultaat. Dezelfde positie als die van vorig jaar zou prima zijn. Zeker op ons eigen veld moeten we punten kunnen pakken, zodat we zo snel mogelijk op een veilige positie in de rangschikking terechtkomen. Thuis tegen Melsbroek moeten we om te beginnen zeker de drie punten pakken, de kwaliteiten zijn er.”

Bron: HLN – 29/08/2018

Share: