VC Bertem-Leefdaal start trainingen

De hemelsblauwen van eersteprovincialer VC Bertem-Leefdaal vatten maandagavond de trainingen aan. Trainer Mario Cassimon zag dat enkele aanwinsten er niet bij waren, maar zag zijn groep een gretige training afwerken. De jonge manschappen snakken naar training en matchen spelen.

Middenvelder Dries Leirs, kapitein en verdediger Ralph Kempenaers, verdediger Jan Clerick, polyvalente aanwinst Tom Lardeaux en flankverdediger Mathias Joosten, die van de OHL-beloften overkomt, waren nog op vakantie en sluiten later bij de groep aan. Lardeaux sukkelt met de knie en moet op onderzoek. Nieuwkomer Nathan Theys kon er niet bij zijn omdat hij moest werken. Nieuwbakken spits Amaury Ulens werd onlangs voor het eerst vader van een dochtertje, Alizée, en kon daarom niet op deze eerste oefenstonde aanwezig zijn. De kern begon gelukkig bijna blessurevrij aan zijn voorbereiding.

Op de eerste training werd veel aan de stabiliteit en met de bal gewerkt. Er werd afgesloten met een grote wedstrijdvorm met ongeveer twintig spelers. Onder andere Uka liet in combinatie met nieuwkomers Er, Feyaerts en Struijlaert mooie zaken zien. Na de stretching hadden ze om en bij de twee uur training in de benen. “In vergelijking met vorig jaar hadden de spelers twee weken langer rust, dat deed veel. De zin naar de bal was groot. Ik zag veel gretigheid, ook bij de nieuwkomers. We zijn niet in het rood gegaan, de regen bood welgekomen afkoeling. Over twee weken schakelen we een versnelling hoger”, weet T1 Cassimon. “We hebben elke positie zeker dubbel bezet, de plaatsjes zullen duur worden.”

In hun tweede jaar in eerste komen ze andermaal terecht in een sterke en commercieel interessante reeks. “Op het eerste zicht zijn er geen ploegen die het moeilijk kunnen krijgen. Het zal een toffe competitie worden, waarin iedereen elkaar waard is. Het zal sowieso een hoger niveau zijn, wat ook voor mijn spelers veel leuker zal worden. Ik zie enkel Grimbergen en Diest er licht bovenuit steken. Vorig jaar was onze zesde plaats als promovendus een onverhoopt succes. We willen dit zeker evenaren. We willen zo snel mogelijk de veilige plaatsen opzoeken. Zeker thuis moeten we elke ploeg aankunnen en een thuisreputatie vestigen met onze technische voetballers”, geeft Cassimon weer.

Bron: HLN

Share: