Wedstrijdverslag P1: 07/10/2017 – V.C. Houtem-Oplinter – V.C. Bertem-Leefdaal: 1-2

Na twee verlieswedstrijden was winst of minstens een punt noodzakelijk om te vermijden dat we in de onderste regionen belanden. Demarez en Clerick gaven verstek door respectievelijk blessure aan kniepees en het verwijderen van wijsheidstanden. Cloots en Goffin namen hun plaats in.

In de eerste helft hadden we constant veldoverwicht, mede door de gunstige rugwind, we konden bergaf voetballen en we waren ook gretiger in de duels en af en toe maakten we enkele goede combinaties. Opnieuw was het middenveld slordig in de passing  en kwam de laatste pass nooit aan. We creëerden te weinig kansen t.o.v. het veldoverwicht. Booten mistte onbegrijpelijk op de lijn en Reszczynski trof de lat met een vrije trap. Houtem kreeg op slag van rust een hoekschop na nonchalant balverlies en daarop scoorden ze. Een mokerslag die aankwam.

Na rust probeerden we opnieuw te voetballen maar nu zat de wind en het veld in het voordeel van Houtem. Toch werd Reszczynski goed aangespeeld in de diepte en scoorde hij mooi. Buttiens verving Hambrouck op het uur en na een hoekschop scoorde Uka na deviatie van Goffin. Houtem zette alles op alles en na enkele wissels kwamen ze meer en meer in onze 16. We zakten ook te laag en konden niet meer de vrije man vinden maar wonnen toch verdiend.

Een belangrijke overwinning.

Share: