Yorik Feyaerts: “Gelukkig redde Van Acker penalty” en “Benieuwd wat mogelijk is in Diest”

Yorik Feyaerts (22) was samen met onder andere keeper Jochen Van Acker en spits Jorn Reszczynski een van de uitblinkers bij Bertem-Leefdaal. Na een spannende negentig minuten konden ze de eerste driepunter van het seizoen op zak steken.

Feyaerts begon op zijn vijfde te voetballen bij Sterrebeek, dat bracht hem op zijn elfde bij OHL waar hij vertoefde tot en met de beloften. Hij kwam opnieuw bij Sterrebeek terecht, dat toen in vierde klasse speelde. Na drie seizoen bij hen belandde hij dit jaar bij Bertem-Leefdaal.

“De 1-0 kwam er verdiend op het kwartier, nadat we al vanaf het beginsignaal goede druk zetten. Voor deze pressing werden we beloond door vele kansen en de dieptepass en de goal van Jorn die daarop volgde. Na die 1-0 gingen we wat inzakken en kwamen ze beter in het spel, daaruit volgden twee mogelijkheden en een strafschop voor hen. Gelukkig kon Jochen de penalty redden en keepte hij nog een enorm sterke match met een vrije trap van Kevin Vandenbergh die hij eruit haalde en een kopbal in de slotminuut die hij redde. Zij kwamen de eerste tien minuten na de pauze iets scherper voor de dag, de gelijkmaker was daar het logische gevolg van. Op het uur speelde onze kapitein een vrije trap snel uit, waardoor zij centraal uit positie stonden. Ik bedien Jorn, die zo’n kans nooit mag missen en we staan weer voor. Wij zakken weer wat in en loerden op de counter, zij hadden het veldoverwicht. Op het einde hadden we de 3-1 moeten scoren, zodat we vrijer konden voetballen. Gezien de spanning en de strijd smaakte dat de zege des beter”, wist Feyaerts. “Na onze eerste zege hebben we nu vier punten op negen, dat hadden er meer kunnen zijn. Misschien konden we een punt op OHR halen, maar na een prima eerste helft tegen Melsbroek zat er veel meer in dan een 1-1. Dit weekend gaan we op bezoek bij Diest. In die drie jaar Sterrebeek ging ik twee keer mee naar Diest. Het is altijd een belevenis om daar te spelen. Voor mij zijn zij de titelfavoriet nummer een, ik ben benieuwd wat er mogelijk is.”

Bron: HLN

Share: