Yorik Feyaerts: “Integratie verliep hier perfect”

VC Bertem-Leefdaal ging de voorbije speeldag bij VC Bertem-Leefdaal 2-2 gelijkspelen. Voor de bezoekers tekenden Marion en invaller Mammadbeyli voor de doelpunten. Een terecht resultaat volgens velen, toch blijft het een minpunt dat de blauwen opnieuw in de slotfase duur puntenverlies lijden. Ze staan momenteel gedeeld vierde met Linden.

Yorik Feyaerts betreurt de eindfase. “Het was zeker een terechte eindscore, het is echter zeer zuur dat we met nog enkele minuten op de klok de 2-2 moeten incasseren. De bal viel in de kluts goed voor de voet van een speler van Hoeilaart en het was raak. Het is zeker niet de eerste keer dat we een voorsprong te grabbel gooien in de laatste vijf of tien minuten, dat gebeurde al een keer of drie à vier. Als je die punten in rekening neemt en die erbij telt, konden we zelfs naast Diest aan de leiding gestaan hebben”, aldus Feyaerts.

“ERC Hoeilaart was een technische ploeg. Onze eerste tien minuten waren minder. We kwamen op achterstand via een vrije trap die er geen was. De scheidsrechter floot een denkbeeldige handsbal en bij hen trapten ze de bal rechtstreeks binnen. Daarna kregen we twee kansen, na een mooie collectieve aanval kon onze spits Marion in doel besluiten en de 1-1 scoren. We drukten verder door in de tweede helft en wilden verder gaan op hetzelfde elan, maar toch was het iets minder. Op vrije trap kwamen we via Mammadbeyli 1-2 voor, we wilden deze overwinning over de streep trekken tot we in de slotminuten de ongelukkige gelijkmaker binnenkregen. Jammer”, vervolgt hij.

“Ik draai hier een prima seizoen. We zijn een hechte vriendengroep die naast het veld ook regelmatig afspreken en zaken ondernemen. Mijn integratie als nieuwkomer verliep hier perfect, ik kende al enkele spelers. Je merkt op het veld dat ik me goed voel en daardoor volgen ook de prima prestaties.”

Bertem-Leefdaal ontvangt zondagnamiddag HO Bierbeek. “Dat zal andere koek zijn, zeker omdat we vooraan enkele spelers zullen moeten missen.”

Bron: HLN

Share: