Coronavirus

  • 1 maart 2020
  • Administrator
  • Nieuws

Beste speler, beste ouder

De laatste dagen kregen we enkele vragen van ongeruste ouders in verband met het coronavirus. Het virus verspreidt zich momenteel doorheen heel Europa. Vanochtend werd in ons land een tweede besmetting vastgesteld. De club wil benadrukken dat paniek absoluut niet aan de orde is.

VC Bertem-Leefdaal volgt wel alle ontwikkelingen op de voet. We baseren ons daarvoor op de aanbevelingen van de Federale Overheidsdiensten Volksgezondheid en Binnenlandse Zaken, het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid en Voetbal Vlaanderen. Zodra zij voetbalclubs nieuwe of bijkomende maatregelen opleggen, volgen we die meteen op en communiceren we daar uiteraard onmiddellijk over.

Intussen vragen we dus om niet te panikeren, maar wel het gezond verstand te gebruiken. Ben je ziek of heb je bepaalde ziektesymptomen, blijf dan thuis en kom niet naar de training en/of wedstrijd. Wie tijdens de krokusvakantie in risicogebieden verbleef, vragen we dat te melden aan de club en zelf veertien dagen waakzaam te zijn voor volgende ziekteklachten: koorts, hoesten, grieperigheid, kortademigheid en ademhalingsproblemen.

Als je één van bovenstaande klachten krijgt, blijf dan thuis en neem zo snel mogelijk telefonisch contact op met je huisarts. Hij of zij kan je dan eventueel naar het ziekenhuis doorverwijzen. Ga niet langs bij de huisarts. Zo voorkom je eventuele verspreiding van het virus. Verder zijn er nog andere zaken waarop je kan letten. Het gaat om volgende basisregels rond hygiëne:

  • Was regelmatig je handen, leer kinderen correct hun handen wassen
  • Hoest en/of nies in een papieren zakdoekje of elleboog
  • Gebruik regelmatig nieuwe papieren zakdoekjes
  • Vermijd het hoesten en niezen in handen
  • Vermijd contact met zieke personen. Als je ziek bent, blijf thuis

Op www.info-coronavirus.be vind je tot slot alle nodige informatie. Vind je daar geen antwoord, dan kan je terecht op het nummer 0800 14 689

Met vriendelijke groeten,

Het bestuur van VC Bertem-Leefdaal

Share: