Dries Leirs maakt comeback bij Bertem-Leefdaal: “Zag weer een gretig elftal op het veld”

VC Bertem-Leefdaal ging in de slotfase een puntje wegkapen bij HO Veltem. Middenvelder Dries Leirs kwam uit op de positie van de nummer tien en had er bijna een half jaar inactiviteit door blessure opzitten. Hij was onderdeel van een enorm bedrijvig middenveld en zo een component die leidde tot deze goede prestatie en een punt op het veld bij de derde in de stand.

“Ik denk dat de eerste helft redelijk evenwichtig verliep, wij hadden twee goede kansen, waarvan ik er helaas zelf één heb gemist. Zij konden op een goede counter de 1-0 maken. Tijdens de tweede helft kwamen we dan eindelijk op gelijke hoogte, waarna wij echt wel de betere kansen hebben gehad. Zij kregen vijf minuten voor affluiten een strafschop, dus dachten we dat het weer hetzelfde verhaal was als de laatste weken. Dat we in het slot alles gingen verliezen. Gelukkig kregen wij in de laatste minuut ook een penalty en konden we dus in extremis gelijk maken. Achteraf gezien zijn we blij met het late gelijkspel, maar het is zeker een verdiend punt,” kijkt de twintiger terug op zijn match.

Vijf maanden blessureleed

“Het doet uiteraard ongelooflijk veel deugd om na vijf maanden blessureleed nog eens competitie te kunnen spelen. In een wedstrijd tegen Veltem is het altijd leuk om terug te kunnen komen. Zij proberen veel over de grond te spelen, net als wij, dat zijn altijd leuke wedstrijden. De organisatie zat heel goed bij ons, we zijn een keer uit elkaar gespeeld en dat was bij hun eerste goal. Verder deed iedereen zijn taken uitstekend. Ons middenveld voelde elkaar goed aan met Jeroen Mortier op de zes, Erzen Uka op acht en ik op tien. Bij Veltem was het een leuk weerzien met enkele ex-ploegmaats, Thomas Lauwens zie ik nog regelmatig. Uiteraard is het dan des te leuker om nog eens samen op een veld te staan, ook al is het niet bij dezelfde ploeg”, vervolgt Leirs.

“De ploeg vertoonde opeens weer de gretigheid van vorig seizoen en van het seizoensbegin. Op deze manier gaan we wel opnieuw punten pakken en opschuiven in het klassement. Het komt dit seizoen bij ons allemaal aan op kleine details. Thuis tegen Bierbeek spelen we een goede match en verliezen we 0-1. Tegen Strombeek spelen we zeventig minuten goed tot we een domme tegengoal slikken, waarna het nog heel moeilijk wordt. Op Veltem was het ook weer bijna van dat, maar gelukkig voor ons keerde het toch nog helemaal op het einde. We zouden nu gewoon thuis tegen Meise nog eens moeten winnen, zodat we uit het sukkelstraatje raken en niet meer te veel achter ons moeten kijken.”

Bron: HLN

Share: