Historiek

Voetbalclub Bertem-Leefdaal is ontstaan uit de fusie van twee clubs uit de gemeente Bertem, FC Rapid Bertem en VC Leefdaal Vooruit.

In Bertem bestond de voetbalclub FC Rapid Bertem. Deze club sloot zich in de jaren ’50 bij de Belgische Voetbalbond aan en kreeg toen stamnummer 5660. De clubkleuren waren blauw en geel.

In deelgemeente Leefdaal speelde de club VC Leefdaal Vooruit. Dit was een jongere club, die bij de Voetbalbond was aangesloten met stamnummer 7598.

In 2005 fusioneerden beide clubs uiteindelijk. De fusieclub werd VC Bertem-Leefdaal en speelt met het stamnummer 5660 van Bertem verder in derde provinciale. De eerste ploeg ging spelen op het terrein in Bertem. Het complex in Leefdaal werd gebruikt voor reserven en bepaalde jeugdploegen.

Bij de fusie startte de bouw van een nieuwe accommodatie in Leefdaal. In 2007 werden de renovatiewerken in Leefdaal voltooid en sindsdien staat er een nieuwe tribune en kantine met daaronder nieuwe kleedkamers. Zowel de eerste als tweede ploeg spelen op de terreinen in Leefdaal. Het complex in Bertem werd gebruikt voor de reserven, en enkele jeugdploegen.

In 2014 werd er een kunstgrasveld aangelegd in Leefdaal. Dit terrein is de vaste thuisbasis voor alle jeugd- en seniorenploegen.