SC.AARSCHOT A – VC.BERTEM-LEEFDAAL A

SC.AARSCHOT A
1 - 4
VC.BERTEM-LEEFDAAL A
10 september 2017 - 15:00 Laaksite P1
Wedstrijdstatistieken
SC.AARSCHOT A
Ploegen
VC.BERTEM-LEEFDAAL A
1
Eindstand
4
77' Vandenbergh
Scorers
3' Reszczynski
5' Buttiens
27' Vanneck
60' Reszczynski


2
Gele kaarten
4

Jarne Laureys: “Thuisreputatie in ere zien te houden”

Na de knappe 2-4-zege bij Linden ontvangt SC Aarschot zondag weer een ‘oude bekende’, dit keer Bertem-Leefdaal. Jarne Laureys en maats zijn niet vergeten dat de enige Aarschotse nederlaag in het kampioenenjaar uitgerekend tegen de tegenstrever van zondagnamiddag werd geleden.

“We weten maar al te goed dat Bertem-Leefdaal de enige ploeg was die ons vorig seizoen kon kloppen. Dat willen we zondag graag rechtzetten in onze eerste thuismatch in eerste provinciale. Toch wel een groot voordeel voor ons want we weten dat we voor eigen volk nog meer ons spel kunnen opleggen. We hebben de voorbije jaren een serieuze thuisreputatie opgebouwd, het zou zonde zijn die nu al meteen verloren te zien gaan. Net als Linden vorige week treffen we dus weer een ploeg die vorig jaar in onze reeks zat. Wat mij betreft een voordeel, al kennen zij onze manier van spelen natuurlijk ook wel. Maar het is wel een mooie kans om het seizoen met een zes op zes te kunnen starten. Op die manier bevestigen we ons geweldige seizoen van vorig jaar toch ook een reeksje hoger. En dat leeft echt wel in de spelersgroep want we willen absoluut geen gezichtsverlies lijden. Vorig jaar was alles goed en was het haast ieder weekend feest. Als je dan slecht zou beginnen in eerste provinciale zou dat een domper zijn. Al beseffen we ook wel dat vorig jaar niet te evenaren valt en dat we komend seizoen waarschijnlijk wat minder vaak gaan winnen. Maar niets wijst daar op want met één zege op één match kunnen we niet beter beginnen.”

“Op Linden hadden we het niet makkelijk tegen een tegenstander die een heel andere speelstijl heeft dan de onze op een klein veld. We wisten dat we er niet over gingen lopen. Dat is ook gebleken maar we zijn steeds blijven voetballen. Zelfs toen we 2-1 in het nadeel stonden hebben we niet naar het scorebord gekeken. We weten wat onze kwaliteiten zijn en dat hebben we ook laten zien in Linden. Zelf was ik best tevreden over mijn match in Linden, ik kreeg toch heel wat positieve reacties. Altijd leuk natuurlijk maar ik lig daar niet wakker van. Ik ben altijd heel kritisch voor mezelf en zie altijd werkpunten. En gelukkig ook de drie punten, dat is uiteindelijk nog altijd het belangrijkste.”

Bron: HLN – 08/09/2017

 

Kris Goris (Aarschot) “Proberen onze reeks voort te zetten”

AARSCHOT –Vorige week Linden, nu Bertem-Leefdaal. Het lot besliste dat de mannen van Kris Goris de competitie openen tegen de gepromoveerden van vorig seizoen. In een spektakelmatch gingen ze al met Linden afrekenen. Daar willen ze zes op zes van maken. Zeker tegen Bertem dat vorig seizoen de enige ploeg was die ze kon kloppen. “En zeggen dat we op die kunstmat de beste eerste helft van het seizoen speelden”, zegt de trainer. “Voor onze eerste thuismatch is dat een mooie uitdaging. De spelers zijn alvast erg gemotiveerd. Onze ploeg begint weer in de goede plooi te vallen nu ook jongens als Steff Karremans en Cas Vervaeren weer fit zijn. Glenn Vranckx deed het in doel wel knap.”

Bron: Nieuwsblad.be – 09/09/2017

 

Reszczynski rolt Aarschot op

Bertem-Leefdaal stond na een halfuur spelen al 0-3 voor, die klap kwam een zwak Aarschot niet meer te boven.

 

Na vijf minuten spelen kon Bertem-Leefdaal tegenprikken en Reszczynski schoot de bal voorbij Vranckx in doel: 0-1. Nog geen minuut later leed de thuisploeg dom balverlies na een inworp, drie passen later stond het 0-2 via Buttiens op aangeven van Reszczynski. Na die furieuze start kon Aarschot dreigen met kopballen van Van Goethem en Schiemsky maar onvoldoende om doelman Van Acker echt te verontrusten. Bertem had de match volledig in handen. Iets voor het halfuur mistasten in de thuisdefensie na een hoekschop en Vanneck scoorde simpel de 0-3. Vandenbergh kon vlak voor de pauze na een scrimmage schieten maar pal op doelman Van Acker.

Na de pauze belandde een vrije trap van Van Aerschot tegen de kruising. Nog was de honger van Reszczynski niet over, want op de tegenaanval maakte hij er simpel 0-4 van. De 1-4 van Vandenbergh was niet meer dan een eerredder voor een ondermaats acterend Aarschot.

Bron: HLN – 11/09/2017

 

“Op alles gepakt”

AARSCHOT – Van 5 februari was het geleden dat het team van Kris Goris nog verloor. Reuzendoder was datzelfde Bertem-Leefdaal dat nu voor dé verrassing zorgde door Aarschot van het veld te vegen.

“We werden gepakt op alles”, vertelt een aangeslagen trainer Kris Goris.

“En dat nu we door winst mee op kop konden komen. Als je dan dit brengt qua mentaliteit, karakter en noem maar op. En we slikten goals om bij te janken: de terugspeelbal van de tweede opdoffer, de slecht ontzette corner bij de derde. Ik had nog zo gezegd dat ze die spits Reszczynski in de gaten moesten houden, maar hij scoorde tweemaal en bracht de andere twee goals aan. Dit was de zwakste prestatie van mijn team sinds ik in Aarschot ben.”

Bron: Nieuwsblad.be – 12/09/2017

 

Kris Goris: “We zijn overklast door Bertem-Leefdaal”

De Aarschotse burger is het niet meer gewoon maar het verloor nog eens een wedstrijd, een zware 1-4 tegen een uitgekookt Bertem-Leefdaal. Trainer Kris Goris zag zijn ganse ploeg ondermaats presteren. “We leden een terechte nederlaag tegen Bertem. We zijn overklast door hen. Inzet, duelkracht en de wil om te winnen was veel groter bij hen dan bij ons. Alles wat dus aanwezig moet zijn om te winnen in eerste provinciale was er niet bij ons. Heel zuur, want vorige week op Linden was dat er wel. Wat het des te pijnlijker maakt is dat we de goals in geschenkverpakking hebben weggegeven. Dan sta je bij de rust al 0-3 in het krijt en weet je dat het onmogelijk wordt. Ik heb na een halfuur al twee wissels doorgevoerd, iets wat ik zelden doe, maar het zegt veel over deze match. Ik had ook evengoed acht spelers kunnen wisselen als dat mocht. Kortom, niemand was echt op niveau. En als je dan tegen een goede ploeg als Bertem uitkomt met een klassespits als Reszczynski, dan krijg je het deksel op de neus.”

Bron: HLN – 13/09/2017