VC.BERTEM-LEEFDAAL A – BOKA UNITED A

VC.BERTEM-LEEFDAAL A
1 - 2
BOKA UNITED A
15 oktober 2017 - 15:00 St. Veronica P1
Wedstrijdstatistieken
VC.BERTEM-LEEFDAAL A
Ploegen
BOKA UNITED A
1
Eindstand
2
89' Vanneck
Scorers
18' Voglaire
77' Oplynus


2
Gele kaarten
2

Wim Moortgat (Boka): “Concentratie blijft een werkpunt”

Zondag neemt Boka United het op tegen Bertem-Leefdaal, een van de revelaties in de prille competitie. Aan de andere kant van de provincie hoopt men een tweede overwinning in deze campagne te kunnen binnenrijven.

In de wedstrijd van Boka United valt er dit seizoen altijd wel wat te beleven. De 1-7-pandoering op de openingsspeeldag tegen Bierbeek werd weggewist met enkele goede prestaties. In de laatste drie matchen slikte de ploeg een tegentreffer in de laatste minuten. Tegen Melsbroek (1-2) en op Out-Hoegaarden (3-2) leidde dat in extremis tot een nederlaag. Vorig weekend kon de 2-3-achterstand die opgelopen werd op drie minuten van het einde in de extra tijd nog omgezet worden tot een puntendeling.

De grillige resultaten zijn misschien leuk voor de toeschouwers, maar stemmen intern natuurlijk tot nadenken. Trainer Wim Moortgat zucht. “We hebben duidelijk een probleem om een match ‘dood’ te maken. We lieten al veel punten onnodig liggen. We betalen leergeld. Heeft dat met concentratie te maken? Natuurlijk, dat blijft een werkpunt. Het heeft ook te maken met ervaring en kwaliteit op het veld. Mijn jongens zijn goed, maar ze zijn kunnen en moeten nog beter worden. Ik denk dat iedereen na deze drie recente wedstrijden wel begrepen heeft dat we een heel seizoen tot de laatste minuut geconcentreerd zullen moeten zijn.”

Bertem-Leefdaal is volgens Wim Moortgat niet meteen de meest gekende opponent. “Ik heb nog nooit tegen hen gespeeld. We hebben Bertem-Leefdaal gescout. Het is een sterk geheel. Het is knap dat ze als nieuwkomer in eerste provinciale meteen meedraaien met de top vijf.”

Wim Moortgat lijkt er met Bram Hens een nieuwe troef bij te hebben. “Bram heeft steeds in derde of vierde provinciale gevoetbald. Vorig jaar kwam hij uit voor onze tweede ploeg. Met zijn snelheid deed hij het daar zo goed dat we hem deze zomer definitief in de A-kern hebben opgenomen. Tegen Linden kwam hij vorige zondag helemaal tot ontbolstering.”

Bron: HLN – 13/10/2017

 

Wim Moortgat (Boka United) “Punten mogen nu wel niet uitblijven”

DILBEEK – Na zes speeldagen staat BOKA United op de 14de plaats met vijf punten. Trainer Wim Moortgat is niet ontevreden, maar beseft dat de punten moeten volgen. “Op Bertem-Leefdaal kijken we zondag een sterke tegenstander in de ogen.”

“Voor de competitie rekende ik ze bij de ploegen voor de rechterkolom omdat ze net als wij pas als derde in hun reeks promoveerden. Een ploeg van onze waarde, dacht ik. Intussen staan ze mooi vierde en onze scout was onder de indruk van hun fysieke paraatheid en technische kwaliteiten. Met Jorn Reszczynski hebben ze bovendien een trefzekere spits.”

“Toch geloven we in onze kansen. BOKA is niet slecht bezig, maar het zit voorlopig niet mee. Behalve tegen Bierbeek, waar we 1-7 om de oren kregen, stonden we steeds ons mannetje.”

“We geven de moed niet op. De ploeg heeft groeimarge en het beste hebben we nog niet gezien. Punten mogen wel niet uitblijven. We moeten beginnen oogsten om een ander gevoel te creëren. We blijven hard werken en zetten stappen vooruit. Iedereen zet zich hier honderd procent in.”

“We moeten ons ook het Leuvens voetbal eigen maken, dat is anders dan in onze regio en in de Pajotse reeks, waar je meer ruimte krijgt en men laat voetballen. We krijgen nu te maken met fysiek sterke en atletische teams met veel duelkracht. Niettemin is het fijn voetballen tegen de ploegen van de andere kant van Vlaams-Brabant.”

Bron: Nieuwsblad.be – 14/10/2017

 

Bertem-Leefdaal – Boka United 1-2

De thuisploeg kende een collectieve offday, vooral in de eerste helft vonden ze elkaar niet en was de communicatie minder. Hierdoor gaven ze kansen weg. Bezoeker Hens vond goed de ruimte. In de achttiende minuut haalde Ysenbaert na een actie op de flank de achterlijn, hij legde terug op Voglaire die al bij al makkelijk afwerkte. De rest van de eerste helft was bij momenten rommelig en met meer gevaar voor Boka. Bertem-Leefdaal startte de tweede helft goed. Ze zetten druk naar voren en kregen kansen via Booten en Reszczynski, maar scoren lukte niet. Na een grote kans voor Booten, kwam een lange bal van de bezoekers terecht in het strafschopgebied van Bertem-Leefdaal. In het geharrewar zette Oplynus er zijn voet tegen en scoorde. Daarna volgde een slotoffensief van de blauwen. Met nog vijf minuten te gaan zweefde keeper Cobbaert een mogelijke aansluitingstreffer eruit, de kopbal was getekend van Vanneck. Iets later kopte diezelfde Vanneck aan de eerste paal een kopbal binnen. Hierbij bleef het.

Bron: HLN – 16/10/2017

 

Maxime Oplynus (Boka United): “Eerste uitoverwinning smaakt zoet”

Boka United heeft zondag voor de eerste keer dit seizoen de drie punten buitenshuis gepakt. Op Bertem-Leefdaal werd er met 1-2 gewonnen. Door deze overwinning klimt de ploeg naar de negende plaats in eerste provinciale.

Maxime Oplynus scoorde het tweede doelpunt. “Meestal word ik als verdediger opgesteld, maar op Bertem-Leefdaal viel ik in als middenvelder. Daardoor kon ik me aanvallend meer uitleven dan normaal. We speelden een sterke eerste helft en kregen een viertal kansen.

De 0-1 stand bij de rust was te weinig voor het aantal kansen dat we kregen. Toen we de bonus dan toch verdubbelden, zaten we op rozen. Toch slaagde de tegenstander erin de aansluitingstreffer in het mandje te leggen.

Daardoor was het even alle hens aan dek. De voorbije weken hadden we al te veel punten verloren in blessuretijd.”

Maxime Oplynus bevestigt dat zijn ploegen goede zaken heeft gedaan. “Met onze huidige negende plaats hebben we echt wel aansluiting gevonden met de middenmoot in de reeks. Die eerste uitzege smaakt zoet, al denk ik dat we toch vooral thuis de nodige punten zullen moeten pakken. Volgend weekend ontvangen we Borght. Die versloegen eergisteren Houtem-Oplinter met 3-0.”

Bron: HLN – 17/10/2017

 

Koen Van Elslander pakt met BOKA eerste uitzege: “Opluchting enorm groot”

DILBEEK – Met 1-2 haalde BOKA United het van Bertem Leefdaal, zodat de Dilbeekse fusieclub opgelucht kan ademhalen. Centrale verdediger Koen Van Elslander (32) speelde ijzersterk naast broer Jan.

“Net als wij promoveerde Bertem Leefdaal als derde van hun reeks”, aldus Brusselaar Koen Van Elslander, die als key account manager bij een farmaceutische firma aan de kost komt. “Een wat evenwaardige ploeg op het eerste gezicht, maar zij troonden met tien punten wel in de kop van de rangschikking. Toch maakten we het op hun synthetisch veld waar en dienden ze een terechte nederlaag toe. De opluchting was na afloop enorm groot. We zijn niet alleen blij met de drie broodnodige punten, maar we voelen dat we het niveau van de reeks aankunnen.”

Lijn doortrekken

“Behalve in de openingsmatch tegen een superieur Bierbeek, dat ons een 1-7 nederlaag aansmeerde, waren we elke ploeg waard en hadden meer verdiend dan de schamele vijf punten. We lieten ons echter al te vaak in extremis terechte punten ontfutselen.”

“Met deze eerste uitoverwinning zetten we alleszins een goede stap vooruit en met acht punten stijgen we naar de negende plaats. Doel blijft ons verblijf verlengen en uit de gevarenzone blijven. En dat moet kunnen.

“De overwinning op Bertem Leefdal hebben we trouwens niet gestolen. Zeker op basis van een sterke eerste helft kregen we loon naar werken. Pierre Voglaire opende de score op aangeven van Sam Ysenbaert. Bram Hens en Ysenbaert kwamen zelfs nog dicht bij 0-2. In de tweede helft startte de thuisploeg met veel balbezit en veldoverwicht, maar zonder reële kansen. De ingevallen Maxime Oplynus verdubbelde echter de voorsprong. Diepe spits Ysenbaert was nogmaals de man van de assist. De laatste twintig minuten zette Bertem Leefdaal veel druk naar voor. Drie minuten voor tijd viel de aansluitingstreffer en dan was het toch nog even bibberen, omdat we al zo vaak op het einde ons nog de kaas van het brood lieten eten. Het bleef echter 1-2, zodat de buit binnen was.”

“Zondag tegen het Borght-Humbeek van trainer Ludo Wouters moeten we de goede lijn doortrekken. Net als broer Jan en Kevin Kums ken ik Wouters nog van bij Dilbeek Sport. Het wordt een moeilijke tegenstander, maar met veel wilskracht, inzet en een goede mentaliteit moeten we het op ons kleine veld iedere tegenstander kunnen moeilijk maken. ”

Bron: Nieuwsblad.be – 17/10/2017